x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Nemme og lækre hjemmelavede burgerboller

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 25. januar 2018

Alle elsker en god burger og en stor del af smagsoplevelsen er brødets kvalitet. 

Derfor kan det altid svare sig at bage det selv og vi har her vores bud en god bolle til dine burgere. 


Nemme og lækre hjemmelavede burgerboller

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 1 time 15 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 8 Stk
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 1 spsk. Tørgær
  • 5 deciliter Vand Lunkent vand
  • 1 spsk. Sukker
  • 1 spsk. Groft salt
  • 500 gram Hvedemel
  • 3 spsk. Olie
  • Sesamfrø
  • 2 Æggeblommer

Sådan gør du

  • Opløs gær, sukker og salt i lunkent vand. Tilsæt olie.
    Ælt melen i lidt af gangen, til dejen er smidig og ikke klister til bordet.
    Lad dejen hæve tildækket i 30 min.
    Slå dejen sammen. Del dejen i 8 stykker og tril dem til boller.
    Lad bollerne hvile i 5 min, inden de rulles flade ca. 1 cm i højden (eller trykkes flade med hånden).
    Placer de flade boller på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 min tildækket.
    Pensel bollerne med sammenpisket æggeblommer, og drys dem med sesamfrø.
    Bag burgerbollerne i en forvarmet ovn, på 230 grader varmluft i 10-15 min (tiden afhænger af ovnen). Man kan altid tage bollerne ud og banke på dem på undersiden. Hvis det lyder hult, så er de færdige.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.