Opskrift på negroni
Opskriften på den populære italienske cocktailklassiker med et twist: Negroni.
Forestil dig en fortovscafé ved den italienske riviera i 1920’erne. Det er midt på eftermiddagen, solen bager fra en skyfri himmel. Du behøver noget læskende – hvad bestiller du? En Negroni. Naturligvis. Det gjorde alle de fashionable italienere nemlig på denne tid.
Der er en temmelig berømt frase, som typisk forbindes med en vis britisk, Aston Martin-kørende herre, når han bestiller sin Dry Martini, og en vaskeægte Negroni skal faktisk være “stirred, not shaken”. Det er dog ret almindeligt at shake sin Negroni, og det samme gør jeg i denne opskrift.
I 2013 blev den internationale Negroni Week introduceret. Det er nemlig rigtigt, en hel uge dedikeret til at fejre den italienske apéritif! Ugen ligger i juni måned, hvor adskillige Negroni-entusiaster deltager med hver deres stand. For hver Negroni, du køber ved én af disse stande, er du med til at støtte de velgørenhedsorganisationer, Negroni Week arbejder sammen med. Så hvis du ikke allerede i forvejen kunne nyde et glas med god samvittighed, så kan du nu 😉
Cocktailen er, hvad man kan kalde en “voksen-cocktail”, da den er en smule bitter, takket være Camparien. Det er ikke desto mindre en yderst folkekær, italiensk og sommerlig sundowner, som jeg selv er ret vild med!

Negroni
Ingredients
- 2.5 centiliter Gin Jeg brugte Dybbøl Gin
- 2.5 Vermouth Jeg brugte Lillet Rosé
- 2.5 centiliter Campari
- Isterninger
- Appelsin 1 båd til pynt
Instructions
- Kom dit cocktailglas i fryseren.
- Find en shaker.
- Kom godt med isterninger i shakeren.
- Tilføj gin, vermouth og campari.
- Shake grundigt i adskillige sekunder.
- tag dit cocktailglas ud af fryseren.
- Fyld glasset med is.
- Si din Negroni over i cocktailglasset.
- Kom appelsinbåden i glasset til pynt.