x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Negroni

GINBISSE | 3. juli 2019

Opskriften på den populære italienske cocktailklassiker med et twist: Negroni.

Forestil dig en fortovscafé ved den italienske riviera i 1920’erne. Det er midt på eftermiddagen, solen bager fra en skyfri himmel. Du behøver noget læskende – hvad bestiller du? En Negroni. Naturligvis. Det gjorde alle de fashionable italienere nemlig på denne tid.

Der er en temmelig berømt frase, som typisk forbindes med en vis britisk, Aston Martin-kørende herre, når han bestiller sin Dry Martini, og en vaskeægte Negroni skal faktisk være “stirred, not shaken”. Det er dog ret almindeligt at shake sin Negroni, og det samme gør jeg i denne opskrift.

I 2013 blev den internationale Negroni Week introduceret. Det er nemlig rigtigt, en hel uge dedikeret til at fejre den italienske apéritif! Ugen ligger i juni måned, hvor adskillige Negroni-entusiaster deltager med hver deres stand. For hver Negroni, du køber ved én af disse stande, er du med til at støtte de velgørenhedsorganisationer, Negroni Week arbejder sammen med. Så hvis du ikke allerede i forvejen kunne nyde et glas med god samvittighed, så kan du nu 😉

Cocktailen er, hvad man kan kalde en “voksen-cocktail”, da den er en smule bitter, takket være Camparien. Det er ikke desto mindre en yderst folkekær, italiensk og sommerlig sundowner, som jeg selv er ret vild med!


Negroni

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Alkohol, drik, Drinks, Fest, Gin, Italien, Nytår, Sommer
Forb. tid: 2 minutter
Tilb. tid: 1 minute
Antal: 1 cocktail
Forfatter: Ginbisse

Ingredienser

  • 2.5 centiliter Gin Jeg brugte Dybbøl Gin
  • 2.5 Vermouth Jeg brugte Lillet Rosé
  • 2.5 centiliter Campari
  • Isterninger
  • Appelsin 1 båd til pynt

Sådan gør du

    1. Kom dit cocktailglas i fryseren.
    2. Find en shaker.
    3. Kom godt med isterninger i shakeren.
    4. Tilføj gin, vermouth og campari.
    5. Shake grundigt i adskillige sekunder.
    6. tag dit cocktailglas ud af fryseren.
    7. Fyld glasset med is.
    8. Si din Negroni over i cocktailglasset.
    9. Kom appelsinbåden i glasset til pynt.

Noter



Om forfatteren


Gin entusiast med en svaghed for gin&tonic samt cocktails!

Følg min Instagram profil her.