Opskrift på napolitansk pizzasauce
Let og simpel pizzasauce. Men når en ret kun har 3 ingredienser, så kræver det at man bruger de rette ingredienser.
Her er der brugt D.O.P. tomater fra San Marzano. D.O.P. betyder at de er groet ved foden af Vesuv vulkanen i nærheden af Napoli. Det siges at den vulkanske jordbund er med til at give dem en kraftig og sødmefuld smag. Det er den tomat der bruges til napolitansk pizza.
Napolitansk pizzasauce
Grej
Ingredienser
Napolitansk pizzasauce
- 1 dåse Tomater 400 gram San Marzano D.O.P. tomater
- 3 gram Salt
- Basilikumblade
Sådan gør du
- Kom tomaterne, salt og basilikumsbladene i en skål.
- Stavblend dem let, så massen bliver relativ ensartet. Ellers brug en gaffel til at mose dem.
- Saucen er nu klar til brug.
- Hvis den er for tynd for dig, så kan du koge 1/3 af saucen væk i en gryde. Den skal dog køles ned inden den skal bruges.
- Der skal bruges cirka 90 gram sauce pr. pizza (Ø30 cm).