x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Napolitansk pizzasauce

PER ASMUSSEN | 15. september 2021

Let og simpel pizzasauce. Men når en ret kun har 3 ingredienser, så kræver det at man bruger de rette ingredienser.

Her er der brugt D.O.P. tomater fra San Marzano. D.O.P. betyder at de er groet ved foden af Vesuv vulkanen i nærheden af Napoli. Det siges at den vulkanske jordbund er med til at give dem en kraftig og sødmefuld smag. Det er den tomat der bruges til napolitansk pizza.

Napolitansk pizzasauce


Napolitansk pizzasauce

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Italien, Pizza, Sauce, tomater
Forb. tid: 1 minute
Tilb. tid: 1 minute
Antal: 4 pizzaer
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

Napolitansk pizzasauce

  • 1 can Tomater 400 gram San Marzano D.O.P. tomater
  • 3 gram Salt
  • Basilikumblade

Sådan gør du

  • Kom tomaterne, salt og basilikumsbladene i en skål.
    Stavblend dem let, så massen bliver relativ ensartet. Ellers brug en gaffel til at mose dem.
    Saucen er nu klar til brug. 
    Hvis den er for tynd for dig, så kan du koge 1/3 af saucen væk i en gryde. Den skal dog køles ned inden den skal bruges.
    Der skal bruges cirka 90 gram sauce pr. pizza (Ø30 cm).

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.