x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Moussekage med mælkechokolade

MICKICHENG | 18. maj 2020

NAM NAM NAM!!! ??

I dag fik jeg lavet denne lækre chokolademousse-kage med sprød kiksebund, fløjlsblød mousse og lækker chokoladecreme! ???? Hvem skal lave sådan en til dig?! ??

Den er så nem at lave – og selvom man måske er bange for at arbejde med husblas, har jeg lavet en trin-for-trin-tutorial omkring mousser! ?? Bare tjek i mine højdepunkter i min Instagram profil – find linket i bunden af opskriften!

Moussekagen kræver en form på 20-22 cm i diameter.


Moussekage med mælkechokolade

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 1 time
Antal: 1 kage
Forfatter: MickiCheng

Ingredienser

Kiksebund

  • 200 gram Digestive kiks
  • 100 gram Smør
  • 2 tsk. Brun farin

Chokolademousse

  • 200 gram Mælkechokolade
  • 0.75 deciliter Sødmælk
  • 2 stk. Husblasblade
  • 4 deciliter Piskefløde

Chokoladecreme

  • 135 gram Mælkechokolade
  • 2.5 deciliter Piskefløde
  • 1 stk. Husblasblade

Pynt

  • Bær friske

Sådan gør du

Kiksebund

  • Blend kiks til fine krummer.
    Fx i en foodprocessor.
    Ellers kan du banke kiks til krummer med en kagerulle i en frysepose.
    Tilsæt brun farin.
    Smelt smørret og bland det hele godt sammen.
    Pres kiksebunden ned i en form med kageplast og lad den stå på køl, mens du laver moussen.
     

Chokolademousse:

  • Udblød husblas i koldt vand.
    Varm mælk op og smelt husblassen i mælken.
    Smelt chokoladen og rør mælk og chokolade godt sammen.
    Pisk fløden let stiv.
    Vend først en stor ske af den kolde flødeskum i chokolademassen for at temperere den, gentag og vend så chokolademassen i den resterende fløde.
    Kom moussen på kiksebunden og stil kagen på køl i mindst 3 timer.
     

Chokoladecreme

  • Udblød husblas i koldt vand.
    Smelt chokoladen i mikroovnen og varm fløden op i en gryde.
    Smelt husblassen i den varme fløde og overhæld den letsmeltede chokolade med fløden. Lad det stå 2-3 minutter, inden du rører det sammen til en blank og lækker chokoladefløde.
    Kom massen i en frysepose og køl helt ned til 5 grader.
    Kom den afkølede chokoladefløde i en skål og pisk den op til den bliver let og luftig. Pas på, den ikke skiller.
    Kom cremen i en sprøjtepose med en stjernetylle.
     

Samling af kagen

  • Tag kagen ud og fjern kageplast. Sprøjt flotte toppe på kagen med chokoladecremen og pynt af med friske bær inden servering.
    Rigtig god fornøjelse med det!! ??

Om forfatteren


Micki elsker kage, søde sager og alt godt inden for bagværk. Selvom Micki er god til at svinge kagerullen i køkkenet, nyder han også en god, hjemmelavet bearnaise og tykke, friterede fritter! Og en god, rød bøf!

Følg mig på Instagram her