
Opskrift på mors kakaosnitter
Jeg er vokset op med hjemmebag. Så meget som er sund for sjælen, knapt så meget for kroppen. Der blev bagt meget i min familie. Mormor bagte altid franskbrød, og så bagte hun ofte æbleskiver – lige så meget om sommeren, som ved juletid.
Min moster bagte ofre vafler og min mor bagte ofte pandekager. Derudover blev der bagt mange andre ting og sager og der blev syltet og lavet saft og alt sådan noget. Vi har altid levet gennem vores smagsløg i min familie.
En af de kager jeg især husker med stor glæde fra min barndom, det er kakaosnitter. Jeg ved ikke, hvor udbredte, de er i resten af landet. Jeg kan bare huske, man kunne få dem ved bageren. Og så kunne man være heldig at mor bagte en pladefuld af dem. Og de smagte himmelsk.
Sådan en sjov krydsning mellem hindbærsnitter og drømmekage tilsat kakao og masser af kærlighed. Og nu har jeg lokket opskriften ud af min mor, så jeg kan dele den med jer.
Velbekomme!


Mors kakaosnitter
Ingredienser
Bund
- 300 gram Hvedemel
- 150 gram Margarine eller smør
- 150 gram Sukker
- 2 stk. Æg
Fyld
Kakaomassen
- 350 gram Hindbærmarmelade
- 150 gram Margarine eller smør
- 300 gram Sukker
- 5 spsk. Kakao pulver
- 300 gram Kokosmel
- 3 stk. Æg
Sådan gør du
Bund:
- Pisk æg sukker grundigt sammen – det må gerne blive hvidt og luftigt. Smelt margarinen og pisk den i æggemassen. Tilsæt mel og pisk det i æggemassen – dejen bliver nok lidt sej. Det må den godt! Smør dejen jævnt ud på bagepladen (det skal fylde næsten hele pladen). Fordel syltetøjet i klatter på hele dejen, og smør det forsigtigt ud, så det dækker dejen
Kakaomassen:
- Smelt margarinen i en kasserolle og tag den af blusset (det må ikke være for varmt, når æggene kommer i, så klumper de nemlig). Tilsæt resten af ingredienserne og rør det sammen til en jævn masse. Fordel massen i klatter på kagen, så er det lettere at smøre det jævnt ud. Når massen er jævnt fordelt skal kagen i ovnen i 15-20 minutter ved 225 grader celsius. Stil kagen på en rist lad den køle af. Skær den i snitter og pynt evt. med glasur og frysetørrede hindbær.