En gammel klassiker hjemme hos os: Mormors sandkage. Kagen minder om pund til pund kage, hvor man bruger en lige stor mængde af sukker, mel, æg og smør/margarine – som oftest et pund af hver (næsten 500 gram).
Kagen er nem at lave, kræver kun få ingredienser og smager altid dejligt.

Ingredienser
- 500 gram Hvedemel
- 500 gram Sukker
- 500 gram Margarine Brug gerne flydende
- 8 stk. Æg
- 4 tsk. Bagepulver
- Vaniljesukker 6-8 tsk. Kan udelades
Sådan gør du
- Sukker og smør røres godt sammen (piskes hvis man ikke har røremaskine). Æg tilsættes under omrøring - et af gangen. Bagepulver, vanilla og mel tilsættes. Røres godt sammen (i maskinen).
Hældes i 2 brødforme beklædt med bagepapir.
Bages i cirka 1 time og 15 minutter ved 180° næstnederste rille i ovnen. Mærk efter med kødnål om den er færdig.