
Opskrift på mormors pandekager
Der findes lige så mange opskrifter på pandekager, som der findes familier.
Ofte går opskrifterne i arv, fra generation til generation og med tiden sker der små ændringer. Indtil vi finder lige den, der passe en bedst selv.
Denne opskrift er min udgave af de pandekager jeg husker blev serveret i min mormors køkken.
Redaktion: Se vores lækre pandekager uden sukker her.

Mormors pandekager
Ingredienser
- 150 gram Hvedemel
- 1 tsk. Vaniljesukker
- 1 knivspids Salt
- 3 deciliter Sødmælk
- 4 stk. Æg
- 25 gram Smør
- Smør Til stegning
Sådan gør du
- Kom mel, vaniljesukker og salt op i en skål og rør det sammen. Rør mælken i og pisk dejen godt igennem, så der ikke er klumper i dejen. Pisk æggene i et ad gangen, til en lind og ensartet dej. Smelt 25 gram smør og rør det ud i dejen. Lad dejen hvile på køkkenbordet i 10 minutter. Varm panden godt op med smør til stegning, uden at smøren brænder på. Kom cirka en 1/2 - 3/4 dl dej på panden og fordel dejen. Bag pandekagerne et par minutter på hver side, til de er let gyldne og lækre. Server de lækre pandekager med is, marmelade, chokoladesauce eller noget helt andet.