
Opskrift på morgenmads-muffins med gulerødder og müsli-topping
Skønne svampede og krydrede morgenmadsmuffins med gulerødder og müsli-topping-
Muffinsene er sødet med banan og en anelse honning og dejen krydret med lidt kanel, kardemomme og ingefær. På toppen er en knasende müsli-blanding af havregryn, chiafrø og hakkede mandler.
Muffinsene er fri for gluten og raffineret sukker og indeholder ikk andet end hvad jeg normalt ville spise til morgenmad; havregryn, æg, lidt frugt og grønt.
Jeg serverer dem med en klat skyr og lidt sirup – det sætter altså li prikken over i’et.

Morgenmads-muffins med gulerødder og müsli-topping
Ingredienser
Muffins
- 3 stk. Æg
- 120 gram Havregryn glutenfri hvis du ønsker det
- 1/2 tsk. Vaniljesukker
- 1 tsk. Bagepulver
- 1 knivspids Salt
- 1 tsk. Kanel stødt
- 1 tsk. Stødt ingefær
- 1/2 tsk. Kardemomme
- 1 spsk. Honning flydende
- 100 gram Gulerødder revet
- 1 stk. Moden Banan most
Müslitopping
- 25 gram Havregryn glutenfri hvis du ønsker det
- 25 gram Mandler hakkede
- 2 spsk. Chiafrø
- 1 tsk. Honning
- 1 spsk. Kokosolie eller smør
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader (varmluft).
- Pisk æggene sammen og rør havregryn, vanillesukker, bagepulver, krydderier og honning i. Vend derefter gulerod og banan i. Fordel dejen i 8 muffinsforme (6 hvis de er store).
- Put alle ingredienser til toppingen i en lille skål, opvarm i mikroovn til honning og kokosolie er smeltet, rør godt sammen.
- Fordel toppingen ovenpå muffinsene.
- Bag dine muffins i 20 minutter til de er faste og gyldne. Server med en klat skyr eller græsk yoghurt og måske lidt sirup
Noter
