Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Morgenmads-muffins med gulerødder og müsli-topping

Henriette akHenriette Kristiansen

Nem ganeforkælende hverdagsmad. Variation i hverdagsmaden? Her kan alle kan være med.

2. januar 2023
Skønne svampede og krydrede morgenmadsmuffins med gulerødder og müsli-topping-Muffinsene er sødet med banan og en anelse honning og dejen krydret med lidt kanel, kardemomme og ingefær. På toppen er en knasende müsli-blanding af havregryn, chiafrø og hakkede mandler.
Morgenmads-muffins med gulerødder og müsli-topping

Opskrift på morgenmads-muffins med gulerødder og müsli-topping

Skønne svampede og krydrede morgenmadsmuffins med gulerødder og müsli-topping-
Muffinsene er sødet med banan og en anelse honning og dejen krydret med lidt kanel, kardemomme og ingefær. På toppen er en knasende müsli-blanding af havregryn, chiafrø og hakkede mandler.

Muffinsene er fri for gluten og raffineret sukker og indeholder ikk andet end hvad jeg normalt ville spise til morgenmad; havregryn, æg, lidt frugt og grønt.
Jeg serverer dem med en klat skyr og lidt sirup – det sætter altså li prikken over i’et.


Morgenmads-muffins med gulerødder og müsli-topping
Antal: 8 stk.

Morgenmads-muffins med gulerødder og müsli-topping

Skønne svampede og krydrede morgenmadsmuffins med gulerødder og müsli-topping-Muffinsene er sødet med banan og en anelse honning og dejen krydret med lidt kanel, kardemomme og ingefær. På toppen er en knasende müsli-blanding af havregryn, chiafrø og hakkede mandler.
Forfatter: Henriette Kristiansen
Ret: Brunch, Morgenmad
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 19 minutter

Ingredienser

Muffins

  • 3 stk. Æg
  • 120 gram Havregryn glutenfri hvis du ønsker det
  • 1/2 tsk. Vaniljesukker
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 1 knivspids Salt
  • 1 tsk. Kanel stødt
  • 1 tsk. Stødt ingefær
  • 1/2 tsk. Kardemomme
  • 1 spsk. Honning flydende
  • 100 gram Gulerødder revet
  • 1 stk. Moden Banan most

Müslitopping

  • 25 gram Havregryn glutenfri hvis du ønsker det
  • 25 gram Mandler hakkede
  • 2 spsk. Chiafrø
  • 1 tsk. Honning
  • 1 spsk. Kokosolie eller smør

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader (varmluft).
  • Pisk æggene sammen og rør havregryn, vanillesukker, bagepulver, krydderier og honning i. Vend derefter gulerod og banan i. Fordel dejen i 8 muffinsforme (6 hvis de er store).
  • Put alle ingredienser til toppingen i en lille skål, opvarm i mikroovn til honning og kokosolie er smeltet, rør godt sammen.
  • Fordel toppingen ovenpå muffinsene.
  • Bag dine muffins i 20 minutter til de er faste og gyldne. Server med en klat skyr eller græsk yoghurt og måske lidt sirup

Noter

Morgenmads-muffins med gulerødder og müsli-topping