Opskrift på miso suppe med svampe og sobanudler
Let og lynhurtig opskrift på en dejlig vegetarret: En asiatisk miso suppe, fyldt med gode smage fra bl.a. dejlige svampe og sobanudler.
Vi har fået opskriften fra bogen: “Plantemad“. Den er skrevet af Mia Gardum, der siger følgende omkring opskriften:
“Denne suppe er baseret på miso, som er en japansk fermenteret sojabønnepasta. Miso er en rigtig god ingrediens at have i køkkenet, da den kan bruges til flere ting og fungerer lidt som en smagsgiver eller bouillon. Jeg bruger den selv til salatdressinger, men mest af alt til supper. Jeg bruger en økologisk misopasta, som kan købes i de fleste helsekostbutikker”.

Miso suppe med svampe og sobanudler
Ingredients
- 200 gram nudler Sobanudler
- 1 fed Hvidløg
- Frisk ingefær 2 cm
- 0.25 stk. Chili Efter smag
- 1 spsk. Kokosolie
- 4 stk. Svampe Portobello
- 2 stk. Gulerødder
- 1 liter Vand
- 1 tsk. Misopasta
- Frisk spinat 2 håndfulde
- 3 stk. Forårsløg
Instructions
- Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og skyl dem derefter med kold vand. Snit hvidløg, ingefær og chili fint, og svits det i en gryde med kokosolien. Snit portobello og gulerødder i tynde skiver. Tilsæt svampene til panden, og lad dem svitse med i 2 minutter. Tilsæt dernæst vand, misopasta og gulerødder. Varm langsomt suppen op – det er vigtigt, at misoen ikke koger. Snit i mellemtiden spinat og forårsløg groft. Når suppen er varm, tilsættes begge dele sammen med sobanudlerne, og suppen serveres straks.