ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Mini chokolade cheesecakes

HENRIETTE KRISTIANSEN | 20. februar 2023
Små hapsevenlige chokolade cheesecakes med knasende oreocrust-bunde, fløjsblød cheesekagefyld og intens chokoladeganache på toppen – mums for en himmelsk mundfuld!
Mini chokolade cheesecakes

Små hapsevenlige chokolade cheesecakes med knasende oreocrust-bunde, fløjsblød cheesekagefyld og intens chokoladeganache på toppen – mums for en himmelsk mundfuld!

De er rimeligt nemme at gå til, men kræver en del køletid, så lav dem i god tid eller evt. dagen før.

Når du skal lave dem chokoladefyldet, er det vigtigt at alle ingredienser har stuetemperatur; er de for kolde, stivner og klumper den smeltede chokolade, når du putter den i skålen. Så tag dem ud i god tid.


Mini chokolade cheesecakes
Antal: 8 stk.

Mini chokolade cheesecakes

Små hapsevenlige chokolade cheesecakes med knasende oreocrust-bunde, fløjsblød cheesekagefyld og intens chokoladeganache på toppen – mums for en himmelsk mundfuld!
No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Henriette Kristiansen
Ret: Dessert, Sødt
Køkken: Amerikansk
Tilb. tid: 25 minutter
Køletid: 2 timer
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Grej

Ingredienser

Bunde

  • 12 stk. Oreos
  • 50 gram Smør

Chokoladefyld

  • 150 gram Flødeost naturel
  • 2 stk. Æg
  • 3 spsk. Sukker
  • 1 tsk. Vaniljesukker
  • 1 deciliter Fløde
  • 1 spsk. Kakao
  • 100 gram Mørk chokolade

Chokoladeganache

  • 75 gram Mørk chokolade
  • 1/2 deciliter Fløde

Sådan gør du

Bunde

  • Knus dine oreos, fx i en blender/minihakker eller ved at putte dem i en frostpose og banke dem med en kagerulle.
  • Smelt smørret i mikroovnen.
  • Rør knuste oreos og smeltet smør godt sammen og fordel massen i bunden af dine muffinsforme.

Chokoladefyld

  • Tænd ovnen på 175 grader.
  • Rør flødeost, æg, sukker og vanillesukker sammen i en skål med en håndmixer.
  • Smelt chokoladen enten over vandbad eller i mikroovn og rør det i skålen med din flødeostblanding. Skulle det ske, at chokoladen klumper (hvis ingredienserne er for kolde), så kan du forsigtigt varme blandingen op i en gryde – bare lige til chokoladen er smeltet og du har en glat og jævn chokolademasse.
  • Hæld din chokolademasse på oreobundene og bag dem i ovnen 15 min.

Chokoladeganache

  • Hak chokoladen og varm det op i en lille gryde sammen med fløden. Rør til chokoladen er smeltet og du har en fin glat ganache.
  • Hæld ganachen oven på de små cheesecakes, pynt evt med lidt hakket chokolade og sæt dem på køl ca. 2 timer. Så er de klar til servering

Om forfatteren


Instragram madblogger (henriette_ak)