
Små hapsevenlige chokolade cheesecakes med knasende oreocrust-bunde, fløjsblød cheesekagefyld og intens chokoladeganache på toppen – mums for en himmelsk mundfuld!
De er rimeligt nemme at gå til, men kræver en del køletid, så lav dem i god tid eller evt. dagen før.
Når du skal lave dem chokoladefyldet, er det vigtigt at alle ingredienser har stuetemperatur; er de for kolde, stivner og klumper den smeltede chokolade, når du putter den i skålen. Så tag dem ud i god tid.

Mini chokolade cheesecakes
Ingredienser
Bunde
- 12 stk. Oreos
- 50 gram Smør
Chokoladefyld
- 150 gram Flødeost naturel
- 2 stk. Æg
- 3 spsk. Sukker
- 1 tsk. Vaniljesukker
- 1 deciliter Fløde
- 1 spsk. Kakao
- 100 gram Mørk chokolade
Chokoladeganache
- 75 gram Mørk chokolade
- 1/2 deciliter Fløde
Sådan gør du
Bunde
- Knus dine oreos, fx i en blender/minihakker eller ved at putte dem i en frostpose og banke dem med en kagerulle.
- Smelt smørret i mikroovnen.
- Rør knuste oreos og smeltet smør godt sammen og fordel massen i bunden af dine muffinsforme.
Chokoladefyld
- Tænd ovnen på 175 grader.
- Rør flødeost, æg, sukker og vanillesukker sammen i en skål med en håndmixer.
- Smelt chokoladen enten over vandbad eller i mikroovn og rør det i skålen med din flødeostblanding. Skulle det ske, at chokoladen klumper (hvis ingredienserne er for kolde), så kan du forsigtigt varme blandingen op i en gryde – bare lige til chokoladen er smeltet og du har en glat og jævn chokolademasse.
- Hæld din chokolademasse på oreobundene og bag dem i ovnen 15 min.
Chokoladeganache
- Hak chokoladen og varm det op i en lille gryde sammen med fløden. Rør til chokoladen er smeltet og du har en fin glat ganache.
- Hæld ganachen oven på de små cheesecakes, pynt evt med lidt hakket chokolade og sæt dem på køl ca. 2 timer. Så er de klar til servering
Om forfatteren
Instragram madblogger (henriette_ak)