Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Millionaires shortbread

Micki-ChengMickiCheng

Micki elsker kage, søde sager og alt godt inden for bagværk. Selvom Micki er god til at svinge kagerullen i køkkenet, nyder han også en god, hjemmelavet bearnaise og tykke, friterede fritter! Og en god, rød bøf!

27. april 2020
Hvad får man, når man mikser lækker karamel, nødder, digestivekiks, rigelige mængder smør og chokoladeganache?! Lækre Millionaires/karamelsnitter!!

Opskrift på millionaires shortbread

Hvad får man, når man mikser lækker karamel, nødder, digistivekiks, rigelige mængder smør og chokoladeganache?! ????

Lækre Millionaires/karamelsnitter!! ??

Hvem skal forkæle dig med sådan nogle?! ??

KARAMELSNITTER

Opskriften giver 8-12 store snitter, ved brug af en af følgende forme: ca. 20 x 20 eller 20 x 25 cm.


Antal: 1 kage

Millionaires shortbread

Hvad får man, når man mikser lækker karamel, nødder, digestivekiks, rigelige mængder smør og chokoladeganache?! Lækre Millionaires/karamelsnitter!!
Forfatter: MickiCheng
Ret: Sødt
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredienser

Bund

  • 275 gram Digestive kiks
  • 175 gram Smør
  • 50 gram Brun farin
  • 1 knivspids Salt

Karamel

  • 1 dåser Karamelliseret mælk dulche de leche
  • 70 gram Smør
  • 70 gram Brun farin
  • 0.5 tsk. Flagesalt eller 1/4 tsk. alm. bordsalt
  • 150 gram Hasselnødder
  • 50 gram Peanuts saltede

Ganache

  • 250 gram Mørk chokolade
  • 50 gram Smør
  • 1 deciliter Fløde

Sådan gør du

Bund

  • Pulveriser kiksene helt i en foodprocessor eller bank dem til fine krummer.
  • Bland med salt og brun farin.
  • Smelt smør og bland med kiksekrummer.
  • Fordel i form med bagepapir og pres godt ned!
  • Stil på køl.

Karamel

  • Kog karamel på karamelliseret mælk, brun farin, smør og salt og kog op ved middel varme i 5-7 minutter.
  • Det skal boble og blive lidt tykkere.
  • Rist hasselnødderne i ovnen ved 180 grader er par minutter, køl og nulr skallen af.
  • Kom hasselnødder og peanuts i den lune karamel og fordel karamellen på bunden.
  • Stil på køl.

Ganache

  • Smelt chokolade og smør sammen.
  • Varm fløden op, tilsættes til chokoladen og røres glat og blank.
  • Fordel ganachen oven på karamellen og stil på køl til kagen er helt kold.
  • Skær snitter af kagen og nyd!
  • God fornøjelse med det.