x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Mille feuille

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 22. marts 2019

Giv dig i kast med en at lave en dessert, der får dine gæsters mundvand til at løbe.

Mille Feuille er ikke overraskende en fransk dessert og betyder “tusind blade”, som henviser til de mange papirstynde butterdejslag, som kagen består af. Imellem de mange sprøde lag af butterdej, ligger en skøn, velsmagende vaniljecreme. I denne opskrift har vi købt butterdejen færdig, hvilket gør arbejdsprocessen nemmere og hurtigere – men har du mod på det, så kan du naturligvis lave den selv.

I denne dessert får du både et sprødt element, en sød creme og et syrligt indspark i de friske bær. Det er med andre ord en dessert og kage, som vil falde i de flestes smag.

Velbekomme!


Mille feuille

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Antal: 6 Portioner
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 1 pakke Butterdej Købt færdig
  • 100 gram Flormelis
  • 2 deciliter Sødmælk
  • 1 stk. Vanilje stang
  • 80 gram Sukker
  • 20 gram Hvedemel
  • 2 stk. Æggeblommer
  • 1 spsk. Maizena Til jævning
  • 1 deciliter Flødeskum let pisket
  • Hindbær Friske bær til pynt

Sådan gør du

Mille Feuille

  • Drys flormelis ud på køkkenbordet.
    Rul butterdejen ud på bordet. Skær 6 rektangler ud af dejen.
    Vend dem grundigt rundt i flormelis, så fladerne er dækket af sukker, og læg ”pladerne” på en bageplade med bagepapir.
    Læg en silikone måtte henover eller et stykke bagepapir.

    Tænd ovnen på 180 gr. Bag butterdejen i 5-6 minutter lige til dejen hæver sig.

    Læg nu en bageplade henover og bag yderligere i 15 minutter.

    Tag pladerne ud af ovnen. Løft den øverste af sammen med bagepapir. Afkøl Mille Feuille på en bagerist.

    Skær hvert rektangel i 3 lige store stykker og skær også enderne af.
     

Vaniljecreme

  • Pisk æggeblommerne hvide med sukker.
    Tilsæt maizena og mel mens der piskes.
    Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas kornene sammen med lidt sukker.
    Kog mælken op til den bobler med vaniljekorn og den brugte vaniljestang.
    Hæld den kogende mælk over de sammenpiskede blommer mens der piskes.

    Hæld tilbage det hele tilbage i gryden og kog cremen under omrøring i 7-8 minutter.

    Strø overfladen med sukker og afkøl cremen.

    Når cremen er helt kold så pisk den godt igennem. Vend flødeskum i.
    Anret dine Mille Feuilles ved at lægge butterdejspladerne i lag med små dutter af vaniljecreme imellem. Pynt med friske bær som på billedet.
    Mille feuille

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

Opskriften er fra Marie Melchior