ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Mickis jordbær cheesecake

MICKICHENG | 13. juli 2020
Sååå smuk - synes jeg selv!! Og så sommerlig! Her er mit bud på en lækker jordbærcheesecake...

SE LIGE HER!!

Sååå smuk – synes jeg selv!!

Og så sommerlig! Her er mit bud på en lækker jordbærcheesecake.

Mon det her var et godt weekend-projekt at kaste sig over.

Størrelse: ca. 22 cm i diameter.


Mickis jordbær cheesecake

Sååå smuk - synes jeg selv!! Og så sommerlig! Her er mit bud på en lækker jordbærcheesecake...
4.75 fra 4 stemmer
Udskriv Pin
Ret: Dessert, Sødt
Køkken: Dansk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 1 kage
Forfatter: MickiCheng

Ingredienser

Kiksebund:

  • 250 gram Digestive kiks
  • 125 gram Smør
  • 2 tsk. Brun farin

Jordbær-cheesecreme:

  • 200 gram Jordbær
  • 75 gram Sukker
  • 1 tsk. Vaniljesukker
  • 2 tsk. Citronskal op til 3 tsk.
  • 5 stk. Husblasblade
  • 200 gram Flødeost
  • 1 deciliter Creme Fraiche
  • 3 deciliter Fløde

Koral-tuilles:

  • 10 gram Hvedemel
  • 70 milliliter Vand
  • 25 milliliter Olie neutral
  • 1 knsp. Salt
  • Pastafarve 1 dråbe - rød

Pynt:

  • 300 gram Jordbær
  • Koraller
  • Hvid chokolade lidt - høvlet

Sådan gør du

Kiksebund:

  • Blend kiks til fine krummer i en foodprocessor eller bank kiksene til krummer med en kagerulle i en frysepose.
  • Tilsæt brun farin.
  • Smelt smørret og bland det hele godt sammen.
  • Pres kiksebunden ned i en form med kageplast og lad den stå på køl, mens du laver cremen.

Jordbær-cheesecreme:

  • Kog jordbær op med sukker, vanilje og citron.
  • Smag kompotten til.
  • Den skal være sød, men også frisk!
  • Opblød husblas i koldt vand.
  • Blend jordbærkompotten og si den.
  • Tilsæt den opblødte husblas og lad det smelte. sammen.
  • Lad kompotten stå til den når cirka 37-39 grader.
  • Pisk flødeost og cremefraiche sammen.
  • Pisk fløden indtil den er letpisket.
  • Kom en spiseske af flødeosten i jordbærrene og rør det rundt.
  • Tilsæt endnu en spiseske flødeost og rør sammen.
  • Tilsæt jordbærmassen til den resterende ostecreme og rør hurtigt sammen.
  • Vend en stor ske af den letpiskede fløde sammen med cremen.
  • Vend derefter resten af fløden i.
  • Hæld cremen ud på bunden, glat den evt. ud og kom kagen på køl i mindst 3 timer. 

Koral-tuilles:

  • Bland alle ingredienser sammen til en tynd og meget flydende dej.
  • Varm en pande op på middel varme, og kom halvdelen af dejen på panden.
  • Pas på, det sprøjter og sprutter.
  • Når det stopper med at sprutte, er de færdige.
  • Løft korallerne over på fedtsugende papir, indtil kagen skal pyntes.

Pynt:

  • Fjern kageplast fra kagen og pynt af med jordbær, chokoladespåner og koraller!
  • Rigtig god fornøjelse med det.

Om forfatteren


Micki elsker kage, søde sager og alt godt inden for bagværk. Selvom Micki er god til at svinge kagerullen i køkkenet, nyder han også en god, hjemmelavet bearnaise og tykke, friterede fritter! Og en god, rød bøf!

Følg mig på Instagram her.