Sååå smuk - synes jeg selv!! Og så sommerlig! Her er mit bud på en lækker jordbærcheesecake...

SE LIGE HER!!
Sååå smuk – synes jeg selv!!
Og så sommerlig! Her er mit bud på en lækker jordbærcheesecake.
Mon det her var et godt weekend-projekt at kaste sig over.
Størrelse: ca. 22 cm i diameter.

Mickis jordbær cheesecake
Sååå smuk - synes jeg selv!! Og så sommerlig! Her er mit bud på en lækker jordbærcheesecake...
Udskriv
Pin
Antal: 1 kage
Ingredienser
Kiksebund:
- 250 gram Digestive kiks
- 125 gram Smør
- 2 tsk. Brun farin
Jordbær-cheesecreme:
- 200 gram Jordbær
- 75 gram Sukker
- 1 tsk. Vaniljesukker
- 2 tsk. Citronskal op til 3 tsk.
- 5 stk. Husblasblade
- 200 gram Flødeost
- 1 deciliter Creme Fraiche
- 3 deciliter Fløde
Koral-tuilles:
- 10 gram Hvedemel
- 70 milliliter Vand
- 25 milliliter Olie neutral
- 1 knsp. Salt
- Pastafarve 1 dråbe - rød
Pynt:
- 300 gram Jordbær
- Koraller
- Hvid chokolade lidt - høvlet
Sådan gør du
Kiksebund:
- Blend kiks til fine krummer i en foodprocessor eller bank kiksene til krummer med en kagerulle i en frysepose.
- Tilsæt brun farin.
- Smelt smørret og bland det hele godt sammen.
- Pres kiksebunden ned i en form med kageplast og lad den stå på køl, mens du laver cremen.
Jordbær-cheesecreme:
- Kog jordbær op med sukker, vanilje og citron.
- Smag kompotten til.
- Den skal være sød, men også frisk!
- Opblød husblas i koldt vand.
- Blend jordbærkompotten og si den.
- Tilsæt den opblødte husblas og lad det smelte. sammen.
- Lad kompotten stå til den når cirka 37-39 grader.
- Pisk flødeost og cremefraiche sammen.
- Pisk fløden indtil den er letpisket.
- Kom en spiseske af flødeosten i jordbærrene og rør det rundt.
- Tilsæt endnu en spiseske flødeost og rør sammen.
- Tilsæt jordbærmassen til den resterende ostecreme og rør hurtigt sammen.
- Vend en stor ske af den letpiskede fløde sammen med cremen.
- Vend derefter resten af fløden i.
- Hæld cremen ud på bunden, glat den evt. ud og kom kagen på køl i mindst 3 timer.
Koral-tuilles:
- Bland alle ingredienser sammen til en tynd og meget flydende dej.
- Varm en pande op på middel varme, og kom halvdelen af dejen på panden.
- Pas på, det sprøjter og sprutter.
- Når det stopper med at sprutte, er de færdige.
- Løft korallerne over på fedtsugende papir, indtil kagen skal pyntes.
Pynt:
- Fjern kageplast fra kagen og pynt af med jordbær, chokoladespåner og koraller!
- Rigtig god fornøjelse med det.
Om forfatteren
Micki elsker kage, søde sager og alt godt inden for bagværk. Selvom Micki er god til at svinge kagerullen i køkkenet, nyder han også en god, hjemmelavet bearnaise og tykke, friterede fritter! Og en god, rød bøf!
Følg mig på Instagram her.