x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Mazarintærte med frugt

ANNE METTE AUTZEN | 8. juni 2020

Sommer mazarin tærte.

Så bliver det ikke meget mere sommer: Friske bær ovenpå en mazarinbund med mørk chokolade og en dejlig vaniljecreme.

Mazarintærte med frugt


Mazarintærte med frugt

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 45 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 1 kage
Forfatter: Anne Mette Autzen

Ingredienser

Mazarinbund

  • 200 gram Marcipan groft revet
  • 200 gram Smør blødt
  • 75 gram Sukker
  • 4 stk. Æg
  • 50 gram Mel
  • 100 gram Mørk chokolade

Creme

  • 0.5 stk. Vaniljestang eller 1/2 tsk vaniljesukker
  • 2 deciliter Mælk
  • 2 stk. Æggeblommer
  • 1 spsk. Majsstivelse
  • 1 spsk. Sukker
  • 0.25 liter Piskefløde

Pynt

  • Bær masser af bær - bestem selv hvad du vil have på

Sådan gør du

Mazarinbund

  • Pisk marcipan, smør og sukker sammen.
    Tilføj æggene et efter et.
    Tilføj mel.
    Beklæd en rund bageform med bagepapir - fordel dejen og bag i almindelig ovn ved 175 grader i cirka 25-35 minutter (afhængig af ovnens varme).
    Køl ned 
    Smelt 100 g mørk chokolade og pensl bunden.
    Lad chokolade stivne.
     

Creme

  • Bland vaniljen med sukker og rør æg og majsstivelse sammen hermed.
    Varm mælken i en gryden tilsæt æggeblandingen og lad det tykne under omrøring.
    Tag gryden af varmen og lad cremen køle af.
    Pisk fløden til let skum og fold cremen heri. 
    Cremen puttes på sprøjtepose og stilles på køl i 30 minutter.
    Kagen sprøjtes op og pyntes med sommerbær!?
    Mazarintærte med frugt
    Mazarintærte med frugt
    Mazarintærte med frugt

Om forfatteren


Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!