ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Mayonnaise med stenbiderrogn

PER ASMUSSEN | 7. maj 2020
Lækker mayonnaise, der smager af forår.

Efter at have lært stavblendertricket til en hjemmerørt mayonnaise, tror jeg aldrig at jeg kommer tilbage den “normale” måde at piske dem på.

Det er så hurtigt og nemt og den virker hver gang.

Det betyder selvfølgelig at jeg spiser mere mayonnaise end tidligere, da det er en lækker dip der giver masse af fedme og smag til ens retter. Så i bedste Gastrofun stil, har jeg selvfølgelig eksperimenteret en masse og lavet mayonnaisen i mange forskellige udgaver. F.eks. disse: aioli, mayo med cayennepeber, bearnaise mayo og nu den her udgave med stenbiderrogn.

Tankegangen er lidt henimod i blinis med stenbiderrogn, hvor man typisk får rødløg og creme fraiche til.

Opskriften kræver en stavblender – hvis du ikke har en og du vil røre den almindeligt, så anbefaler jeg at gøre det uden æggehviderne – da jeg ikke har prøvet at piske en mayo af et helt æg uden brug af stavblender.

Denne mayo er super god til fisk generelt.

Mayonnaise med stenbiderrogn



Antal: 4 personer

Mayonnaise med stenbiderrogn

Lækker mayonnaise, der smager af forår.
No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Per Asmussen
Ret: Dressing
Køkken: Dansk
Forb. tid: 1 minute
Tilb. tid: 1 minute
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 1 stk. Æg
  • 1 tsk. Salt
  • 1 tsk. Sennep
  • 1 tsk. Eddike jeg bruger som regel hvidvinseddike
  • 2 deciliter Olie smagsneutral
  • Salt og peber
  • 1 tsk. Citronsaft
  • 1 spsk. Stenbiderrogn du kan sagtens komme MANGE flere i

Sådan gør du

  • Brug et højt glas/skål til at lave din mayo. Jeg bruger altid det glas der fulgte med sammen med min stavblender.
  • Slå ægget ud i bunden af glasset og kom salt.
  • Herefter tilsæt eddiken og din sennep.
  • Kom olien i og placer stavblenderens hoved helt nede i bunden af glasset.
  • Blend og løft stille og roligt stavblender mens massen blandes sammen. Det hele tager måske 20 sekunder.
  • Kom citronsaft og stenbiderrogn i og smag til med salt og peber.
  • Velbekomme.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.