Opskrift på løgtærte
Karamelliseret løgtærte med tomat, mozzarella, basilikum og sprød Serrano skinke.
Det er lang tid siden vi har fået tærte herhjemme.
Herhjemme har vi lavet tærte med butterdej, men man kan også sagtens lave den med normalt tærtedej.
Håber I vil prøve min opskrift på løgtærte.
Løgtærte
Ingredienser
- Butterdej eller tærtedej - 1 plade
- 4 stk. Løg
- 2 fed Hvidløg
- 1 spsk. Frisk timian hakket
- 0.5 deciliter Hvidvinseddike
- 3 deciliter Piskefløde
- 3 stk. Æg
- 2 stk. Tomater 3 hvis de er små
- 1 stk. Bøfmozzarella
- Smør til stegningen
- Salt og Peber
Topping
- Serranoskinke (reklamelink) bagt sprødt i ovnen
- Basilikumblade
Sådan gør du
- 1. Serranoskinke kommes på en bageplade og sættes i ovnen på 175 grader i ca. 10 minutter, til det er sprødt. 2. Butterdejen puttes i en smurt tærteform og bages i 10 minutter på 175 grader. 3. Løgene hakkes ud i grove både, hvidløg hakkes fint og kommes i en gryde med smør på mellemhøj varme til de er klare. 4. Timian tilsættes sammen med sukker og eddike, nu skal det steges til det bliver gylden brun, smag til med salt og peber. 5. Æg og fløde piskes sammen med salt og peber, løgene kommes i tærteformen, hvorefter æg/fløde kommes oven på. 6. Sidst kommes skiver af tomater og mozzarella oven på. 7. Bages i ovnen i 20-25 minutter på 200 grader til den er gyldenbrun og har sat sig. 8. Frisk basilikum og stykker af en sprød skinke lægges ovenpå før servering.