ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Løgsuppe med bagte rygeostboller

GYLDENDAL | 12. juni 2020

Smuk og velsmagende ret.

Der er en simpel grund til at løgsuppen har været et hit i mange år og vil forblive det fremover.

Vi har opskriften fra bogen: “GRØNT MED UMAMI OG VELSMAG“, skrevet af Klavs Styrbæk & Ole G. Mouritsen. De skriver følgende om opskriften:

“Den lange tilberedning af løgene er alfa og omega for den færdige smag i suppen. Løgene karamelliserer og udvikler en meget rig smag, ja ren kokumi. Kartoffelkogevand og bouillon tilfører umami. Rygeosten giver bollerne en fin røgsmag,  der komplementerer suppen.”


Løgsuppe med bagte rygeostboller

5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 1 time 10 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Gyldendal

Ingredienser

Løgsuppe

  • 1 kilogram Zittauerløg
  • 2 spsk. Olivenolie
  • 2 clove Hvidløg
  • 5 stk. Timianstilke
  • Muskatnød efter smag
  • 1 pinch Cayennepeber
  • 1.5 liter Bouillon væde, dvs. urtebouillon, kartoffelvand, vand eller hønsebouillon

Rygeostboller

  • 200 gram Vesterhavsost eller anden fast ost
  • 25 gram Parmesan Parmigiano-Reggiano
  • 100 gram rygeost
  • 1 stk. Æg
  • 10 gram Rasp
  • 0.25 tsk. Cayennepeber
  • 1.5 liter Olie til stegning
  • Salt

Sådan gør du

Løgsuppe

  • 1. Rens, halvér, og skær løgene i skiver. Pil hvidløg, knus det med håndroden, og skyl timiankvistene.
    2. Varm en tykbundet gryde en smule op med olivenolie, og tilsæt hvidløg, timian og cayennepeber.
    3. Riv muskatnød i, og lad løgene simre; i starten under låg ved svag varme med et par enkelte omrøringer, og derefter uden låg – jo længere, jo bedre, og mindst 45 minutter.
    4. Tilsæt væden, og lad suppen simre endnu 25 minutter ved svag varme, og smag til.
     

Rygeostboller

  • 1. Riv Vesterhavsost og parmesanost fint på et rivejern.
    2. Rør de tre slags ost, æg, rasp og cayennepeber sammen, og smag til med salt.
    3. Rul massen til små, ens kugler a cirka 10 gram.
    4. Varm olien op til 150 °C, og steg kuglerne i olien ad et par omgange, så der ikke kommer for mange i ad gangen; de drejer selv rundt og bliver stegt smukt gyldne. Læg dem på fedtsugende papir, når de er færdige.
     

Servering

  • Servér den brandvarme suppe i gryden, varm ostebollerne i ovnen ved 80 °C, og servér dem lune for sig til suppen.

Om forfatteren


Forlaget Gyldendal - www.gyldendal.dk

Foto: Jonas Drotner Mouritsen


Grønt med umami

Bogen kan købes her.