
Opskrift på langtidsstegt lammekølle på grill
Lækkert dansk lammekød tilberedt på rotisserie på en gasgrill. Kødet er krogmodnet/dryaged i 60 dage og kræver en nænsom tilberedning.
Lammekød får ofte en “ulden” smag, hvilket gør, at mange danskere ikke spiser lam. Generelt proppes der en masse hvidløg og rosmarin (eller persille) på kødet for at tage lidt af den “uldne” smag. Det gør vi kun med lam fra Sydamerika, Australien og New Zealand.
Dansk lam smager dejligt og har kun brug for salt og peber.

Langtidsstegt Lammekølle på grill
Ingredienser
- 1 stk. Lammekølle Krogmodnet/Dryaged i 60 dage
- Krydderier Salt og peber
Sådan gør du
- Kød, der er krogmodnet, er generelt lidt mere sart end almindeligt vådmodnet kød. Der er mindre væske i kødet, hvilket stiller højere krav til, at kødet ikke må tilberedes for længe.
- Start med at give kødet en masse salt og friskkværnet peber på begge sider for derefter at sætte de 2 spyd ind i hver side.
- Sæt spyddet i rotisseriet og tænd, så køllen drejer rundt på gasgrillen.
- Tænd kun de yderste brændere, da køllen skal have indirekte varme. "Målet" er, at temperaturen er cirka 130 grader .
- Køllen skal have cirka 60 minutter ved denne temperatur for derefter at få de sidste 15 minutter på højere varme. Dette gøres for at få skorpen ordentlig sprød.
- Brug et stegetermometer (placer det der, hvor køllen er tykkest) og når kernetemperaturen er 72 grader, er den færdig.
- Kødet behøver ikke at hvile bagefter, da saften er jævnt fordelt i kødet.
- Skær køllen fra benet i to hele stykker og skær det for herefter i tynde skiver.
- Server straks.