Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Lammekrone Sous Vide med gremolata

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

29. juli 2018
Serveret med små nye kartofler vendt i trøffelsmør

Opskrift på lammekrone sous vide med gremolata

Vi giver dig en opskrift her på lammekrone tilberedt sous vide. Lammekronen er en af de fineste (og visuelt flotteste) udskæringer på et lam. Sous Vide metoden sikrer at kødet bliver flot rosa hele vejen igennem og lækkert og mørt. Vores danske lammekød er dryaged/krogmodnet i 60 dage og drysset med en lækker gremolata og serveret med små, nye kartofler vendt i trøffelsmør.


Antal: 2 Portioner

Lammekrone Sous Vide med gremolata

Serveret med små nye kartofler vendt i trøffelsmør
Forfatter: Per Asmussen
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 3 timer 10 minutter

Ingredienser

  • 0.5 stk. Lammekrone
  • 10 gram Smør
  • 1 spsk. Olie Smagsneutral
  • 600 gram Kartoffel
  • 50 gram Smør
  • 10 gram Trøffel
  • Krydderier Salt og peber

Sådan gør du

  • Afpuds lammekronen for fedt og sener. 
    Lammekrone
    Krydr kødet med salt og peber og vakuumpak det. 
    Lammekrone
    Vi valgte at dele lammekronen i to dele, så der er til 2x2 personer i stedet for 4 på én gang.
    Kødet skal tilberedes i 3 timer sous vide/vandbad ved 55 grader. Da kødet er krogmodnet giver vi det en time mindre end en fersk lammekrone. 
    Efter de 3 timer tages kødet op og skæres til "bøffer".
    De skal brunes af på en brændvarm pande i en blanding af olie og smør i meget kort tid.
    Vend kødet i hjemmelavet gremolata og server straks.
     

    Trøffelsmør

    Denne opskrift er perfekt hvis du har en trøffelrest.
    Lad de 50 gram smør få stuetemperatur og riv trøflen henover.
    Bland massen med en stavblender og smag til en med god flagesalt og friskkværnet peber. 
    Trøffelsmør
     

    Kartofler

    Vi brugte nye kartofler fra haven af sorten Bintje til den her opskrift. Vi brugte alle de helt små kartofler til den her opskrift.
    De blev knubbet og kogt i 6 minutter og fik lov til at trække i vandet i 2 minutter bagefter.
    Vend dine kartofler i trøffelsmørret ved servering.
    Lammekrone sous vide

Noter

I stedet for gremolata kan du bruge krydderurterasp.