Opskrift på lakserilette og blomkålsråkost
En dejlig og lækker frokost med lakserilette, lavet både af varmrøget- og fersk laks.
Opskriften her inkluderer en opskrift på elverbrød og er lavet ud fra et grønt keto princip, hvor tankegangen er at proteinet ikke skal komme fra rødt kød – men fisk, kylling, æg og nødder.
Vi har opskriften fra bogen: “GRØN KETO Maksimal fedtforbrænding“, skrevet af Alice Apel Hartvig og Majbritt L. Engell.

Lakserilette og blomkålsråkost
Ingredienser
Lakserilette
- 200 gram Laksefilet
- 100 gram Varmrøget laks
- 50 gram Mayonnaise
- 0.5 stk. Citron økologisk - saft og fintrevet skal
- 30 gram Creme Fraiche 38 %
- Dild 1 håndfuld - frisk
- Salt og Peber
Blomkålsråkost
- 200 gram Blomkål groftrevet
- 200 gram Agurk skrabet fri for kerner og skåret i halvmåner
- 1 spsk. Pesto
- Persille 1 stor håndfuld - eller brøndkarse
- 0.5 stk. Citron økologisk - saft og fintrevet skal
- Flagesalt lidt
- 1 spsk. Jomfru i det grønne nigellafrø - tørristet
- Lakridspulver lidt - groft
- rød skovsyre lidt - frisk
- 1 skiver Elverbrød pr. portion
Sådan gør du
- Stil ovnen på 170 grader varmluft. Drys salt og peber over laksefileten, og bag den i ovnen i cirka 15 minutter. Tag den ud, og lad den køle lidt af. Hak laksen fint, og rør den sammen med mayonnaise, citronskal og citronsaft, cremefraiche og dild. Krydr med salt og peber. Bland blomkål og agurk med pesto. Vend det med persille, citronsaft og citronskal, og pynt med nigellafrø, saltflager, lakridspulver og skovsyre. Spis en skive elverbrød til lakseriletten og blomkålsråkosten.