Opskrift på lækre vaniljekranse
Dejlige lækre vaniljekranse, er noget af det alle danskerne forbinder med jul og julebag.
Vi giver dig en lækker opskrift her.
Vaniljekranse
Jul og vaniljekranse hører sammen, og de små, vaniljeduftende kranse smager altså bare bedre, når du bager dem selv!
Læs opskriften her


Antal: Portioner
Lækre vaniljekranse
Ingredienser
- 250 gram Hvedemel
- 125 gram Sukker
- 200 gram Smør
- 1 Æggeblomme
- 100 gram Mandlemel
- 4 tsk. Vaniljesukker Eller en hele vanilje stang
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne i en rørmaskine, til dejen samler sig. Pak dejen ind i husholdningsfilm og sæt på køl i 1 time. Sæt en stjerneform på kødhakkeren. Skær dejen i mindre stykker og kør det gennem kødhakkeren.
Form de 6-8 cm strimler til kranse og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem midt i ovnen, ved 200 varmluft i 6-8 minutter.
Noter
Da jeg var barn kunne jeg ikke lide at vaniljekransene havde et hul i midten, så min farmor lavede dejens rester som en "gaffelkage". De blev rullet til små kugler der blev trykket flade af en gaffel.