Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Lækre vaniljekranse

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

25. november 2017

Opskrift på lækre vaniljekranse

Dejlige lækre vaniljekranse, er noget af det alle danskerne forbinder med jul og julebag.

Vi giver dig en lækker opskrift her.

Vaniljekranse
Jul og vaniljekranse hører sammen, og de små, vaniljeduftende kranse smager altså bare bedre, når du bager dem selv!
Læs opskriften her

Antal: 50 Portioner

Lækre vaniljekranse

Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Forb. tid: 1 time 10 minutter
Tilb. tid: 8 minutter

Ingredienser

  • 250 gram Hvedemel
  • 125 gram Sukker
  • 200 gram Smør
  • 1 Æggeblomme
  • 100 gram Mandlemel
  • 4 tsk. Vaniljesukker Eller en hele vanilje stang

Sådan gør du

  • Bland alle ingredienserne i en rørmaskine, til dejen samler sig.
    Pak dejen ind i husholdningsfilm og sæt på køl i 1 time.
    Sæt en stjerneform på kødhakkeren.
    Skær dejen i mindre stykker og kør det gennem kødhakkeren.
    Lækre vaniljekranse
    Lækre vaniljekranse
    Form de 6-8 cm strimler til kranse og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
    Bag dem midt i ovnen, ved 200 varmluft i 6-8 minutter.
    Lækre vaniljekranse

Noter

Da jeg var barn kunne jeg ikke lide at vaniljekransene havde et hul i midten, så min farmor lavede dejens rester som en "gaffelkage". De blev rullet til små kugler der blev trykket flade af en gaffel.