
Opskrift på lækker svampet gulerods-appelsinkage
Nu er det tid til endnu en klassiker.
Dette må siges at være en sand go-to kage herhjemme.
Denne kage er bare så lækker og svampet, med massere af smag.
Vi er i hvert fald vilde med den og den er super nem lige hurtig at lave.
Gulerødderne gør den utrolig svampet og den er ikke dårligere hvis man over den dagen før.
Syntes ikke i skal gå glip af opskriften, så den kommer her.
Psst, opskriften passer til en springform på 24 cm.

Lækker svampet gulerods-appelsinkage
Ingredienser
- 2 stk. Æg
- 150 gram Brun farin
- 1 tsk. Stødt ingefær
- 1 tsk. Kanel stødt
- 1 tsk. Vaniljesukker
- 1 tsk. Bagepulver
- 0.5 tsk. Natron
- 1 stk. Appelsin både skal og saft
- 1 deciliter Olie smagsneutral
- 150 gram Mel
- 175 gram Gulerødder revet
Marengs
- 2 stk. æggehvider
- 100 gram Flormelis
Sådan gør du
- 1.Æg og brun farin piskes luftigt. 2. Alle de andre ingredienser kommes i og der røres rundt. 3. Kagedejen kommes i en smurt springform, med bagepapir i bunden. 4. Bages i ovnen på 175 varmluft i cirka 30-35 minutter (indtil man kan sætte en pind i og der ikke sidder noget dej på den). 5. Kagen køles ned inden du laver marengsen. 6. Pisk æggehviderne indtil de danner små hvide toppe. 7. Tilsæt flormelis lidt efter lidt, mens du fortsat pisker indtil massen er glat og blank. 8. Kom marengsen på kagen og brænd den lidt med en gasbrænder.