Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Lækker svampet gulerods-appelsinkage

madsglunde

Mads er 26 år og går meget op i madlavning, og sunde alternativer

22. februar 2021
Dette må siges at være en sand go-to kage herhjemme. Denne kage er bare så lækker og svampet, med massere af smag. Vi er i hvert fald vilde med den og den er super nem lige hurtig at lave.

Opskrift på lækker svampet gulerods-appelsinkage

Nu er det tid til endnu en klassiker.

Dette må siges at være en sand go-to kage herhjemme.

Denne kage er bare så lækker og svampet, med massere af smag.

Vi er i hvert fald vilde med den og den er super nem lige hurtig at lave.

Gulerødderne gør den utrolig svampet og den er ikke dårligere hvis man over den dagen før.

Syntes ikke i skal gå glip af opskriften, så den kommer her.

Psst, opskriften passer til en springform på 24 cm.


Antal: 1 kage

Lækker svampet gulerods-appelsinkage

Dette må siges at være en sand go-to kage herhjemme. Denne kage er bare så lækker og svampet, med massere af smag. Vi er i hvert fald vilde med den og den er super nem lige hurtig at lave.
Forfatter: madsglunde
Ret: Bagning, Sødt
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredienser

  • 2 stk. Æg
  • 150 gram Brun farin
  • 1 tsk. Stødt ingefær
  • 1 tsk. Kanel stødt
  • 1 tsk. Vaniljesukker
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 0.5 tsk. Natron
  • 1 stk. Appelsin både skal og saft
  • 1 deciliter Olie smagsneutral
  • 150 gram Mel
  • 175 gram Gulerødder revet

Marengs

  • 2 stk. æggehvider
  • 100 gram Flormelis

Sådan gør du

  • 1.Æg og brun farin piskes luftigt.
    2. Alle de andre ingredienser kommes i og der røres rundt.
    3. Kagedejen kommes i en smurt springform, med bagepapir i bunden.
    4. Bages i ovnen på 175 varmluft i cirka 30-35 minutter (indtil man kan sætte en pind i og der ikke sidder noget dej på den).
    5. Kagen køles ned inden du laver marengsen.
    6. Pisk æggehviderne indtil de danner små hvide toppe.
    7. Tilsæt flormelis lidt efter lidt, mens du fortsat pisker indtil massen er glat og blank.
    8. Kom marengsen på kagen og brænd den lidt med en gasbrænder.