
Drømmer du dig til Frankrig hvor du kan side på en bistro og nyde en lækker kylling med en syrlig salat?
Så har vi en lækker opskrift til dig her.
Opskriften stammer fra bogen: “Sundt fedt”.

Kylling som på en fransk bistro
Ingredienser
Kylling
- 1 stk. Hel Kylling brystfiletstykker inkl. inderfilet skæres fra og gemmes til et andet måltid
- 300 gram Kartofler Små
- 2 stk. Rødløg
- 10 stk. Tomater Små. Fx San Marzano eller andre
- 10 stk. oliven Sorte oliven med sten
- 1 bundt Timian
- 1 spsk. Olivenolie Ekstra jomfru-
- Havsalt
- Peber Fra kværn
Salat
- 100 gram salat Blandede
Vinaigrette
- 1 spsk. Dijonsennep
- 0.5 deciliter Hvidvinseddike
- 2 deciliter Olivenolie
- Salt
- Peber
Sådan gør du
Kylling
- Gør kyllingen i stand.
- Skær det synlige fedt fra nederst mellem lårene.
- Partér kyllingen.
- Skær brystfileter inkl. inderfileter fra og gem disse til et andet måltid.
- Resten anbringes i en bradepande sammen med skrubbede og duppede kartofler, rødløgsbåde, halve tomater, oliven og timian.
- Der dryppes med olivenolie og krydres med salt og peber.
- Bages ved 190 °C i 40 minutter.
Vinaigtrette
- 1 spsk dijonsennep piskes med ½ dl hvidvinseddike.
- Mens der piskes, hældes 2 dl ekstra jomfruolivenolie i dressingen i en afbrudt, tynd stråle.
- Smages til med salt og peber.
Salat
- Gør salaten i stand, anret den og dryp med cirka 1 spsk. vinaigrette.
- Server det hele samlet. Velbekomme.
Noter
Næringsindhold pr. person:
∙ Energi: 578 kcal
∙ Protein: 38 g
∙ Fedt: 28,8 g
∙ Kulhydrat: 45,8 g
∙ Kostfibre: 7,1 g
Om forfatteren
Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.
Som læser hos GastroFun får du en eksklusiv rabat på bogen "Sundt fedt", hvorfra denne opskrift stammer:
Brug rabatkoden: gastrofun - så får du 20 % i rabat ved køb af bogen som du kan finde ved at følge dette link