
Kølige vinterdage indbyder til lunende gryderetter. Her får I en spændende marrokansk kyllingegryde med smæk på smagen, masser af grøntsager og den møreste kylling…
Retten er vanvittigt velsmagende og suppleres perfekt af en omgang stegte ris med karry.
Kyllingegryden kan selvfølgelig også serveres med almindelige ris, men den stegte karry variant smager viiirkelig godt! Og kan laves mens kyllingegryden simrer – det må du ikke snyde dig selv for.
Retten er nem at gå til og passer for det meste sig selv.
Kyllingegryden kan desuden bruges som fyld i tortillas, pizzabrød eller quesadillas.
Skøn efterårs – og vinterret som kan justeres i styrke og tilpasses til familien smag.

Krydret marokkansk kyllingegryde med stegte karryris
Ingredienser
- 1 stk. Løg finthakket
- 3 fed Hvidløg finthakket
- 1 spsk. Olivenolie
- 100 gram Champignon renset og i skiver
- 1/2 stk. Squash i små tern
- 1 stk. Chili renset for kerner og hakket fint
- 2 spsk. Paprika
- 1 tsk. Oregano tørret
- 1 tsk. Timian tørret
- 1 tsk. Spidskommen
- 1 tsk. Stødt ingefær
- 1/2 tsk. Kardemomme
- 3 stk. Laurbærblad
- 1 dåse Hakket Tomater
- 1 dåse Tomatpure a' 140 gram
- 3 deciliter Grøntsagsbouillon
- 350 gram Kyllingebryst
- Salt og peber
Stegte karryris
- 4 deciliter Ris kogte
- 1/2 deciliter Olivenolie
- 1 tsk. Karry
- 1 stk. Æg
- Salt og peber
Sådan gør du
Kyllingegryde
- Sauter løg og hvidløg i lidt olie til de er bløde og gyldne.
- Tilsæt champignon, squash og chili skru op for varmen. Rør konstant i gryden til grøntsagerne er lækre og ristede, hvorefter paprika, oregano, timian, spidskommen, ingefær, kardemomme og laurbærblade tilsættes.
- Rør godt rundt et minuts tid, så krydderierne “brændes af” og tilsæt derefter hakkede tomater, grøntsagsbouillon og tomatpure.
- Kom kyllingefiletterne godt ned i retten, så de er dækket og lad det simre under låg i 20-25 minutter, til kyllingekødet er mørt.
- Kyllingekødet kan herefter tages op af gryden og rives fra hinanden med to gafler (ala pulled chicken) eller skæres i tern.Kom derefter kylling tilbage i gryden og smag til med salt og peber.
Stegte karryris
- Opvarm oliven på en pande og tilføj ris og karry. Rør godt sammen og lad stegte 5-6 min, rør undervejs.
- Lav en fordybning i risene, slå ægget ud i “hullet” og pisk det godt ind i risene.
- Steg yderligere et par min og smag til med salt og peber.
Noter

Om forfatteren
Instragram madblogger (henriette_ak)