
Opskrift på koteletter med ponzu-sauce
Koteletter er en dejlig og hurtig ret. Køb gerne frilandsgris eller økologisk gris, og spis lidt mindre af det. Så er det ikke dyrere.
Soja, ingefær og chili klæder svinekød virkelig godt, og her er tilbehøret wok-agtigt og lynhurtigt at lave.
Jeg bruger den japanske yuzu-saft i min ponzu-sauce, som er en saft af en fermenteret, aromatisk japansk citrusfrugt.
Den kan købes i de fleste asiatiske madbutikker, men kan også udskiftes med citron- eller limesaft.

Koteletter med ponzu-sauce
Ingredienser
- 4 stk. Svinekoteletter a' 130 gram
- 3 spsk. Citronsaft eller yuzu-saft
- 1 deciliter Tamari
- 1 stk. Frisk ingefær én knold der er fintrevet
- 1 spsk. Flormelis
- 2 spsk. Sesamfrø
- 0.5 stk. Spidskål gerne rød
- 1 stk. Rød peberfrugt
- 2 stk. Gulerødder
- 1 fed Hvidløg hakket
- 0.5 tsk. Chili knust chili
- 2 tsk. Sesamfrø
- Groft salt
- Peber fra kværn
- Ris kogte basmatiris
Sådan gør du
- Blend tamari, revet ingefær, citronsaft/yuzu og flormelis sammen, og tilsæt sesamfrø.
- Snit spidskål og peberfrugt i tynde strimler.
- Skræl gulerødder, og skær dem i tynde bjælker.
- Steg koteletterne 3 minutter på hver side.
- Krydr med salt og peber, tag dem af varmen, og hold dem lune.
- Kog ris efter anvisning på pakken.
- På samme pande som koteletterne er stegt, ristes grøntsagerne med hakket hvidløg og knust chili i sesamolie, til det er mørt, men stadig har bid.
- Krydr med salt og peber, men pas på med saltet, for ponzu-saucen er også salt i smagen.
- Anret grøntsagerne på 4 tallerkener.
- Kom koteletterne ovenpå, og slut af med et par skefulde ponzu-sauce på toppen.
- Servér straks med kogte ris.