Opskrift på koldskålsmousse med frisk mango og knuste kammerjunker
Koldskålsmousse med frisk mango og knuste kammerjunker.
Den her lille forfriskning, det kan SÅ meget, blød og lækker.
Smagen af koldskål, sammen med de friske mangostykker og de knasende sprøde kammerjunker – hitter.
Har du smagt koldsskålmousse?
Hvis ikke – Så finder du opskriften på sol og sommer lige herunder:
Koldskålsmousse med frisk mango og knuste kammerjunker
Ingredienser
Koldskålsmousse
- 6 stk. Husblasblade
- 1 stk. Vaniljestang
- 2 stk. Citron
- 100 gram Sukker
- 4 deciliter Piskefløde
- 4 deciliter Kærnemælk
Mangogelé
- 300 gram Mango
- 2 stk. Husblasblade
- 1 tsk. Vaniljesukker
- 1 tsk. Citronsaft
Pynt
- 1 stk. Mango frisk, skåret i små terninger
- Kammerjunker knuste
Sådan gør du
Koldskålsmousse
- Udblød husblas i koldt vand i 5 minutter. Flæk vaniljestangen og sørg for at skrabe kornene ud. Pres saften fra citronerne. Herefter koges vaniljekorn, citronsaft og sukker i en gryde, til sukkeret er smeltet. Når du er klar, “klemmer” du vandet af husblassen, og denne røres i sukkerlagen. Pisk fløden til skum og stil den til side Sørg for at din sukkerlage kun lige er “fingervarm” inden kærnemælken tilsættes i en tynd stråle. Vend herefter flødeskummet heri.
Mangogelé
- Udblød husblas i koldt vand i 5 min. Kog de frosne mangostykker i en gryde med 3 spiseskefuld koldt vand og 1 teskefuld vaniljesukker og lidt citronsaft i ca. 5 min. Tag gryden med mango af. Brug en stavblender til mangoen er helt glat. Tilsæt husblas og vend det rundt i gryden med mango til det er smeltet. Hæld mangogelén i en lille skål og sæt den på køl i fryseren i 30-45 min. Til den har sat sig.
Færdiggørelse af desserten
- Hæld koldskålsmoussen ovenpå mangogelén og sæt dem på køl, til de har sat sig. (4-5 timer) - Kan sagtens laves dagen før. Servér den kolde koldskålmousse med små stykker frisk mango og knuste kammerjunker on the side.