
Opskrift på koldskål med jordbær
Vejret viser sig fra sin bedste side disse dage og sommeren indbyder til lette, kølige retter som fx denne koldskål – selvfølgelig med danske jordbær
Jeg har lavet koldskålen helt plain; bare 5 ingredienser og ingen æg – nem og hurtig at lave og den smager skønt!
Ovenpå har jeg knasende og sød vanillecrunch, som gør det super godt sammen med de friske bær ? I finder opskriften på begge dele herunder.
Ha en dejlig dag!

Koldskål med jordbær
Ingredienser
Koldskål
- 5 deciliter Ymer Eller yoghurt naturel/tykmælk
- 5 deciliter Kærnemælk
- 1 spsk. Citronsaft
- 2 tsk. Vaniljesukker
- 3 spsk. Sukker
Vanillecrunch
- 200 gram Havregryn
- 50 gram Mandler Hakkede
- 25 gram kokosflager
- 1.5 tsk. Vaniljesukker
- 2 spsk. Kokosolie
- 2 spsk. Sirup
Sådan gør du
Koldskål (4 pers)
- Alle ingredienser røres sammen og koldskålen er klar
Vanillecrunch (1 bageplade)
- I en skål blandes havregryn, mandler, kokosflager og vanillesukker.
- I en anden skål puttes kokosolie og sirup og gives ca 30 sek i mikroovn - til det smelter.
- Hæld det flydende i det tørre og rør godt sammen.
- Hæld ud på en bageplade beklædt med bagepapir og bag 15-20 min ved 175 grader.
- Vend et par gange undervejs og holdt lidt øje, da det går stærkt til sidst.
- Granolaen skal være let gylden.
- Lad afkøle og server på din koldskål (eller på skyr, yoghurt mv)