Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Koldhævet havregrynsboller

madsglunde

Mads er 26 år og går meget op i madlavning, og sunde alternativer

25. oktober 2021
Disse boller blev virkelig gode og derfor skal I have opskriften så I også har mulighed for at prøve dem af.
De kan bruges som tilbehør til alt slags mad, men er også super lækre på morgenbordet.
Koldhævet havregrynsboller

Opskrift på koldhævet havregrynsboller

Den anden dag fik vi aspargessuppe. Og hvad er det vigtigste til en god suppe? Det er selvfølgelig noget lækkert brød til.

Disse boller blev virkelig gode og derfor skal I have opskriften så I også har mulighed for at prøve dem af.

De kan bruges som tilbehør til alt slags mad, men er også super lækre på morgenbordet.


Koldhævet havregrynsboller
Servings: 12 stk.

Koldhævet havregrynsboller

Disse boller blev virkelig gode og derfor skal I have opskriften så I også har mulighed for at prøve dem af.
De kan bruges som tilbehør til alt slags mad, men er også super lækre på morgenbordet.
Author: Madsglunde
Ret: Morgenmad
Køkken: Dansk
Forb. tid: 1 time 30 minutter
Tilb. tid: 15 minutter

Ingredienser

  • 500 gram Vand lunt
  • 550 gram Hvedemel af god kvalitet
  • 10 gram Gær
  • 15 gram Salt
  • 15 gram Sukker
  • 20 gram Chiafrø
  • 20 gram Hørfrø
  • 50 gram Havregryn

Topping

  • Havregryn

Sådan gør du

  • Vand og gær kommes op i en røreskål og røres sammen
  • Kom alle de andre ingredienser i undtagen saltet
  • Rør det sammen på lav hastighed i 2 minutter. Herefter tilsættes saltet og nu røres dejen på fuld styrke i 8-10 minutter
  • Dejen kommes i en bøtte og skal nu stå og hæve 1 time inden den kommer på køl til dagen efter
  • Drys bordet med havregryn og vend dejen forsigtigt ud på det. Drys herefter med havregryn på toppen
  • Dejen hakkes ud i 12 boller og de ligges på en bageplade med bagepapir på
  • Ovnen varmes op til 250 grader varmluft, og bollerne kommes i ovnen med ca. 1 dl kogende vand i bunden i et ildfast fad (så der kommer damp i ovnen)
  • Bollerne skal cirka bage 15 minutter til de er blevet godt brune, herefter køles bollerne lidt ned på en rist så de ikke bliver bløde

Følg mig på Instagram her.