ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Aspargessuppe

PER ASMUSSEN | 2. november 2018
Vi giver dig en super simpel og velsmagende opskrift på aspargessuppe, lavet af dåse aspargessnitter. Suppen er cremet og fyldig og kan laves på meget kort tid.

Her får du opskriften på en aspargessuppe, der er velsmagende, cremet og fyldig – og så er den tilmed hurtig at tilberede.

Suppen er perfekt til kølige regnvejrsdage og til de dage, hvor du ikke har meget tid til at trylle i køkkenet. Når først du har lavet suppen, kan du nemt fryse den, og så har du hurtig aftensmad til flere dage.

Opskriften på aspargessuppe, som du finder herunder, er lavet af af aspargessnitter på dåse, hvilket gør det ekstra nemt og simpelt for dig. Server den med eller uden kødboller og et lækkert stykke brød.


Aspargessuppe

Vi giver dig en super simpel og velsmagende opskrift på aspargessuppe, lavet af dåse aspargessnitter. Suppen er cremet og fyldig og kan laves på meget kort tid.
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Forret, Frokost, Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 2 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 3 Portioner
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 1 dåse Aspargessnitter
  • 30 gram Smør
  • 3.5 spsk. Hvedemel
  • 8 deciliter Hønsesuppe Kan erstattes med bouillon
  • 2 deciliter Fløde
  • Krydderier Salt, hvid peber, citronsaft, æbleeddike
  • Kødboller Direkte fra frost

Sådan gør du

  • Start med at åbne dåsen og placer aspargessnitterne i en sigte med en skål nedenunder.
  • Suppen er (sat på spidsen) en tynd, opbagt sovs. 
  • Derfor start med at smelte smørret i en gryde på middelhøj varme.
  • Kom melet i en spiseskefuld ad gangen under piskning. 
  • Kom herefter aspargesvandet i under kraftig piskning.
  • Tilsæt suppen løbende og når al suppen/bouillonen er i, lad det koge i et par minutter.
  • Hæld herefter fløden i og varm suppen op til den koger.
  • Smag den nu til med salt (hvis du bruger suppe, skal der en del i), hvid peber, citronsaft og æbleeddike.
  • Kom nu aspargessnitterne og lad dem varme igennem i et lille minut.
  • Herefter tilføres de frosne kødboller.
  • Suppen vil nu gå ud af kog, da de frosne kødboller sænker temperaturen.
  • Varm suppen op til lige før kogepunktet, så er den klar.
  • Kødbollerne må ikke koges.
  • Server straks og gerne med et godt stykke brød til.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.