Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Kold kartoffelsalat med persille og purløg

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

3. juli 2018
Vi giver dig en opskrift på en nem og lækker kartoffelsalat med persille, purløg og ærter. Denne udgave er en kold kartoffelsalat og et dejligt tilbehør til en grillaften.

Opskrift på kold kartoffelsalat med persille og purløg

Vi giver dig en opskrift på en nem og lækker kartoffelsalat med persille, purløg og ærter.

Denne udgave er en kold kartoffelsalat og et dejligt tilbehør til en grillaften.


Servings: 4 Portioner

Kold kartoffelsalat med persille og purløg

Vi giver dig en opskrift på en nem og lækker kartoffelsalat med persille, purløg og ærter. Denne udgave er en kold kartoffelsalat og et dejligt tilbehør til en grillaften.
Author: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 10 minutter

Ingredients

  • 3 spsk. Creme Fraiche
  • 2 tsk. Sød sennep
  • 0.5 stk. Løg
  • Krydderier Salt, peber og citronsaft
  • Krydderurter Persille og purløg (fin snittet)
  • 500 gram Kartoffel Små
  • 10 stk. Ærter Bælg

Instructions

  • Kog kartoflerne i vand med salt, til de er møre.
  • Hæld vandet fra og lad kartoflerne køle af. Det kan du sagtens gøre dagen inden eller om morgenen. Et alternativ er at koge dem om morgenen og lad dem stå i køleskabet indtil de skal bruges.
  • Pil kartoflerne (de må ikke skrælles) eller lad vær hvis det er friske kartofler. Der er masser af god smag og vitaminer i skrællen.
  • Finhak løg, purløg og persille og bland det sammen med creme fraiche og krydderierne. Smag evt. til med lidt eddike og sukker.
  • Skær kartoflerne i mindre stykker og vend kartoflerne i dressingen.
  • Tøm ærtebælgene og vend dem i kartoffelsalaten.
  • Lad kartoflerne trække i dressingen i minimum 5 minutter og server. Pynt evt. med skovsyre eller persille.