
Opskrift på klassisk æblekage med ribsgelé
Opskrift på en lækker og klassisk æblekage.
Retten er baseret på temaet [ ÆBLE – FLØDE – RASP ] – hvor kokken Jesper Vollmer i bogen; “To sider af samme smag” forsøger at vise at hverdagsmad og gæstemad kan laves af samme, gode råvarer. Konceptet er at man kan få to opskrifter ud af en indkøbsliste – hvor den ene er rustik (til hverdagen) og den anden er opgraderet (Æblesoufflé) i enten tilberedningen eller anretningen.

Klassisk æblekage med ribsgelé
Ingredienser
- 1 kilogram Æbler Madæbler
- 0.5 stk. Vaniljestang Kornene
- 3 spsk. Vand
- 0.5 liter Fløde
- Ribsgele
ÆBLEKAGERASP
- 25 gram Smør
- 150 gram Rasp
- 100 gram Sukker
Sådan gør du
- Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i mindre stykker.
- Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom æbler, sukker, vanilje og vand i en lille gryde.
- Lad det simre sammen til en kompot under låg.
- Lad den køle af.
ÆBLEKAGERASP:
- Smelt smørret på en pande og steg raspen og sukkeret sammen, til det bliver gyldent.
- Rør i det undervejs.
- Kom det hele op på et ark bagepapir og lad det køle af.
- Når det er koldt, knuses det lidt ved at ryste det i en beholder med låg, så der ikke er for store klumper.
- Pisk fløden let stiv.
- Fordel lagvis æblekompot, æblerasp og flødeskum i en glasskål, så man kan se lagene.
- Top med lidt ribsgelé.