Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Klassisk æblekage med ribsgelé

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

12. april 2019
Opskrift på en lækker og klassisk æblekage. Retten er baseret på temaet [ ÆBLE – FLØDE – RASP ] - hvor kokken Jesper Vollmer i bogen; "To sider af samme smag" forsøger at vise at hverdagsmad og gæstemad kan laves af samme, gode råvarer.

Opskrift på klassisk æblekage med ribsgelé

Opskrift på en lækker og klassisk æblekage.

Retten er baseret på temaet [ ÆBLE – FLØDE – RASP ] – hvor kokken Jesper Vollmer i bogen; “To sider af samme smag” forsøger at vise at hverdagsmad og gæstemad kan laves af samme, gode råvarer. Konceptet er at man kan få to opskrifter ud af en indkøbsliste – hvor den ene er rustik (til hverdagen) og den anden er opgraderet (Æblesoufflé) i enten tilberedningen eller anretningen.

To sider af samme smag forside


Antal: 6 personer

Klassisk æblekage med ribsgelé

Opskrift på en lækker og klassisk æblekage. Retten er baseret på temaet [ ÆBLE – FLØDE – RASP ] - hvor kokken Jesper Vollmer i bogen; "To sider af samme smag" forsøger at vise at hverdagsmad og gæstemad kan laves af samme, gode råvarer.
Forfatter: Gæsteindlæg
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredienser

  • 1 kilogram Æbler Madæbler
  • 0.5 stk. Vaniljestang Kornene
  • 3 spsk. Vand
  • 0.5 liter Fløde
  • Ribsgele

ÆBLEKAGERASP

  • 25 gram Smør
  • 150 gram Rasp
  • 100 gram Sukker

Sådan gør du

  • Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i mindre stykker.
  • Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom æbler, sukker, vanilje og vand i en lille gryde.
  • Lad det simre sammen til en kompot under låg.
  • Lad den køle af.

ÆBLEKAGERASP:

  • Smelt smørret på en pande og steg raspen og sukkeret sammen, til det bliver gyldent.
  • Rør i det undervejs.
  • Kom det hele op på et ark bagepapir og lad det køle af.
  • Når det er koldt, knuses det lidt ved at ryste det i en beholder med låg, så der ikke er for store klumper.
  • Pisk fløden let stiv.
  • Fordel lagvis æblekompot, æblerasp og flødeskum i en glasskål, så man kan se lagene.
  • Top med lidt ribsgelé.