x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Kikærte curry

FADLSFORLAG | 7. januar 2020

Billig og indisk inspireret vegetarret.

Retten er nem at lave og kræver ikke så mange ingredienser.

Vi har opskriften fra bogen: “Nemt på budget“, hvor forfatteren skriver følgende om opskriften:

“Dette er en krydret sammenkogt ret, som er super nem at lave og meget mættende og sund. Jeg har fundet en kombination af bælgfrugter, grøntsager og krydderier, som jeg rigtig godt kan lide, men prøv dig gerne frem med andre variationer.”


Kikærte curry

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: fadlsforlag

Ingredienser

  • 3 can Kikærter 350 g tørrede – 700 g kogte
  • 1 stk. Auberginer
  • 1 stk. Løg
  • 4 clove Hvidløg pressede
  • 2 tsk. Karry
  • 1 tsk. Garam Masala
  • 1 tsk. Spidskommen
  • 1 tsk. Koriander
  • 200 gram Grønkål frossen - kan erstattes af spinat
  • 2 can Hakket Tomater
  • 2 tsk. Salt
  • Chilipulver ½-1 tsk.

Sådan gør du

  • Hvis du bruger tørrede kikærter:
    Læg dem i blød i 8-12 timer.
    Kog dem derefter i nyt vand i cirka 40 minutter.
    Skær auberginen i mindre tern, og hak løget.
    Put aubergine, løg og hvidløg i en gryde, og steg det i vand eller olie i 10 minutters tid, indtil auberginen er blød.
    Tilsæt karry, garam masala, spidskommen og koriander, og lad det stege med et par minutter. 
    Tilsæt derefter kikærter, frossen grønkål, dåsetomater, salt og chilipulver.
    Lad det hele simre, indtil grønkålen er optøet, og sovsen koger.
    Smag til med salt, og server retten sammen med ris og/ eller brød.
    Anret eventuelt med friske korianderblade, friske spirer eller avocadoskiver.

Om forfatteren




Nemt på budget

Vi har opskriften fra bogen: "Nemt på budget"