Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Kartofler med løvstikke

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

11. juni 2020
Vores bud på den perfekte måde at tilberede kartofler på. Du kan med stor fordel bruge krydderurter (f.eks. løvstikke og persille) i gryden under kogningen.

Opskrift på kartofler med løvstikke

Nogle vil måske mene, at det der med at koge kartofler, det kan da ikke være så svært. Men de fleste af os ved jo, at det jo ikke bare lige er at fyre kartofler i en gryde, fylde op med vand, tilføje salt – og så sætte dem til at koge. Ikk’?

For det første, så skal nye kartofler slet ikke have ligeså lang tid som “gamle” kartofler. Og for det andet, så skal der ikke fyldes særligt meget vand i gryden fra start af. Rigtig mange holder gryden ind under den kolde hane, indtil kartoflerne er dækket, men det er en fejl. Nå ja, og saltet skal heller ikke tilføjes fra starten af.

Her vil jeg forklare dig, hvordan du koger de lækre nye kartofler til perfektion!


Kartofler med løvstikke

Vores bud på den perfekte måde at tilberede kartofler på. Du kan med stor fordel bruge krydderurter (f.eks. løvstikke og persille) i gryden under kogningen.
Author: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Tilbehør
Køkken: Danish
Forb. tid: 2 minutter
Tilb. tid: 5 minutter

Ingredients

  • Kartofler nye
  • Løvstikke
  • Flagesalt

Instructions

  • Børst først kartoflerne grundigt af for eventuelt jord og kom dem i gryden. Det er altid en god idé at bruge kartofler, der er nogenlunde lige store.
  • Hæld koldt vand i gryden så det kun lige er de nederste kartofler, der dækkes af vand.
  • Tilføj løvstikke.
  • Sæt gryden på komfuret og bring det i kog.
  • Kog i mellemtiden vand på din elkedel.
  • Når vandet i gryden koger, tilføres det kogende vand fra elkedelen, så alle kartoflerne kun lige præcis er dækket af vand.
  • Hæld nu et par spiseskefulde salt i gryden. Det lyder af meget, men det er nødvendigt for virkelig at fremhæve kartoflernes dejlige smag!
  • Lad kartoflerne koge i 5 minutter.
  • Tag herefter gryden af varmen og lad kartoflerne trække videre i godt 5 minutter. Tjek dem ved at stikke i dem med med en spids urtekniv eller tandstik, da tiden afhænger af størrelsen på dine kartofler.
  • Hæld herefter kogevandet fra.
  • Servér kartoflerne, mens de stadig er varme, eller læg dem direkte over i koldt vand, hvis de først skal spises senere, f.eks. hvis de skal bruges til en kold kartoffelsalat. Udskift vandet 2-3 gange, så det hele tiden er koldt. Så undgår du, at kartoflerne tilbereder videre og dermed får for meget.