ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Kartofler i saltdej (bålmad)

Forlaget Turbine

Forlaget Turbine udgiver mange spændende kogebøger. Nogle af opskrifterne fra bøgerne deler vi her.

30. juni 2021

Opskrift på kartofler i saltdej (bålmad)

Kartofler i saltdej serveret med urtecremefraiche. Kartoflerne kan serveres som en frokost eller som tilbehør til aftensmaden.

Vi har opskriften fra bogen: “Brændende kærlighed – Lette og lækre bålretter“, hvor forfatteren Jakob Nusbaum skriver følgende om opskriften:

“Saltdej er en fantastisk måde at tilberede kød, fisk og grønsager på. Saltdejen  fungerer som en ”figursyet stegeso”, der holder på saften og kraften. Man spiser ikke selve saltdejen, som bliver til en meget hård skorpe efter tilberedningen. Her har jeg brugt saltdejen til at lave bagte kartofler, som jeg serverer med urtecremefraiche og salt. Jeg plejer at lave ekstra kartofler, da der er risiko for, at en eller flere får for meget.”


Antal: 4 personer

Kartofler i saltdej (bålmad)

Forfatter: Forlaget Turbine
Forb. tid: 2 timer
Tilb. tid: 45 minutter

Ingredienser

Kartofler

  • 6 stk. Bagekartofler vaskede
  • Flagesalt

Saltdej

  • 600 gram Hvedemel
  • 600 gram Salt
  • Vand

Urtecremefraiche

  • 2 deciliter Creme Fraiche
  • 0.5 stk. Rødløg fintsnittet
  • 2 spsk. Purløg fintsnittet
  • 1 stk. Radiser i små tern
  • 0.5 tsk. Citronsaft
  • 0.5 tsk. Salt

Noter

Tip: Du kan lave urtecremefraichen og saltdejen hjemmefra og pakke kartoflerne ind på forhånd.
Tip: Prøv også at servere kartoflerne som tilbehør til en hovedret.