Opskrift på kartofler i saltdej (bålmad)
Kartofler i saltdej serveret med urtecremefraiche. Kartoflerne kan serveres som en frokost eller som tilbehør til aftensmaden.
Vi har opskriften fra bogen: “Brændende kærlighed – Lette og lækre bålretter“, hvor forfatteren Jakob Nusbaum skriver følgende om opskriften:
“Saltdej er en fantastisk måde at tilberede kød, fisk og grønsager på. Saltdejen fungerer som en ”figursyet stegeso”, der holder på saften og kraften. Man spiser ikke selve saltdejen, som bliver til en meget hård skorpe efter tilberedningen. Her har jeg brugt saltdejen til at lave bagte kartofler, som jeg serverer med urtecremefraiche og salt. Jeg plejer at lave ekstra kartofler, da der er risiko for, at en eller flere får for meget.”

Kartofler i saltdej (bålmad)
Ingredienser
Kartofler
- 6 stk. Bagekartofler vaskede
- Flagesalt
Saltdej
- 600 gram Hvedemel
- 600 gram Salt
- Vand
Urtecremefraiche
- 2 deciliter Creme Fraiche
- 0.5 stk. Rødløg fintsnittet
- 2 spsk. Purløg fintsnittet
- 1 stk. Radiser i små tern
- 0.5 tsk. Citronsaft
- 0.5 tsk. Salt