ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Kartoffelskum (Sifon)

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

1. marts 2018

Opskrift på kartoffelskum (sifon)

Denne måde at servere dine kartofler er en lækker og blæret måde at imponere dine gæster på. 
Det milde smagsudtryk i kartoffelskummen gør at det passer perfekt til f.eks. fisk/skaldyr eller en forret.


Antal: 4 Portioner

Kartoffelskum (Sifon)

Forfatter: Per Asmussen
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 20 minutter

Ingredienser

  • 300 gram Kartoffel
  • 200 gram Mælk
  • 25 gram Smør
  • 50 gram æggehvider

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde/mikroovn og stil det til side.
    Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. 
    Kog dem møre, det tager alt fra 10-20 minutter afhængig af sort og årstid.
    Tilsæt smørret og blend dem (f.eks. med en stavblender) til en pure.
    Tilsæt bagefter æggehviderne og mælken og sigt det igennem en finmasket sigte og hæld dem i en sifonflaske. Den her opskrift er baseret på én halv liters flaske.
    Tilsæt 3 patroner i flasken og det er klar til servering.
    Hvis du vil være sikker på at den holder temperaturen, så kan du lade den ligge i din sous vide/vandbad ved 60 grader - så kan den laves i god tid.