Let og luftig kartoffelmos med få ingredienser.
I den her opskrift erstatter creme fraiche fløden(mælken), så den får lidt skarphed frem for den meget runde smag som fløden normalt giver.

Ingredienser
- 1 kilogram Kartofler
- 4 spsk. Creme Fraiche Cirka
- 25 gram Smør
- Flagesalt Brug en god kvalitet og mængden er efter smag
- Peber Fra kværn
Sådan gør du
- Skræl kartoflerne og skær dem i mindre og ensartede størrelser. Kog dem i usaltet vand i cirka 20 minutter - indtil de er møre. Dræn dem, men behold 1-2 dl af kogevandet. Tilsæt smør og halvdelen af creme fraichen til kartoflerne. Find et stort piskeris frem og pisk det hele sammen. Det tager lidt tid og der skal piskes hårdt. Tilsæt creme fraiche lidt ad gangen indtil du har den ønskede konsistens. Kom salt og peber i og smag rør det godt rundt. Smag til og tilsæt evt. mere salt og peber.
Om forfatteren
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.