x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Kardemommesnurrer med æble og Gold chokolade

MICKICHENG | 13. november 2020

MÅÅÅÅÅMS!! SÅ VENNER!!! Så er der endnu en ny opskrift klar til jer!!

Hvad siger I til disse bløde og lækre KARDEMOMMESNURRER med æble og gold chokolade?! 

Opskriften giver cirka 14-16 snurrer.
 


Kardemommesnurrer med æble og Gold chokolade

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Æble, Bage, Hygge, Sødt
Forb. tid: 1 time 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 15 stk.
Forfatter: MickiCheng

Ingredienser

Dej

  • 50 gram Gær
  • 4 deciliter Mælk
  • 3 spsk. Sukker
  • 1 stk. Æg
  • 800 gram Hvedemel op til 1 kg
  • 2 tsk. Kardemomme
  • 1.25 tsk. Salt
  • 0.5 deciliter Olie
  • 100 gram Smør blødt
  • 1 stk. Æg til penslingen
  • Mandelsplitter til drys
  • Perlesukker til drys

Æblefyld

  • 600 gram Æbler skællet og skåret i tern
  • 100 gram Sukker op til 150 gram - smag til
  • 2 spsk. Vand
  • tsk. Citronsaft op til 2 tsk - smag til
  • 0.5 stk. Vaniljestang eller 1 tsk vaniljepasta/sukker
  • 150 gram Gold chokolade knapper eller hakket groft

Sådan gør du

Dej

  • Lun mælk og opløs gær i mælken.
    Kom sukker, olie og æg i.
    Tilsæt kardemomme.
    Rør rundt.
    Tilsæt det meste af melet og salt og kør på maskine.
    Tilsæt mere mel hvis nødvendigt.
    Kom smør i og lidt mere mel og kør dejen smidig og lækker i 5-7 minutter.
    Lad hæve lunt til dobbelt størrelse - cirka i 45 minutter.
     

Æblefyld

  • Kog æbler til en kompot ved middel varme med vand, ca. 100 g sukker og vanilje i nogle minutter.
    Smag til med citronsaft og evt. mere sukker.
    Tilsæt lidt mere vand, hvis kompotten koger for tør - men tilsæt ikke for meget!
    Blend kompotten til en lind og ensartet grød.
    Tilsæt kardemomme, rør godt rundt og lad grøden svale.
    Rul derefter dejen ud til et stort rektangel på cirka 50 x 35 cm.
    Smør æblefyldet på den ene halvdel af dejen (på den korte led), drys med Gold chokolade og fold den anden side over.
    Skær strimler på cirka 2 cm.
    Stræk i dejen og sno den.
    Rul den sammen som en snegl og sæt snippen under.
    Lad efterhæve cirka 30 minutter.
    Pensl med æg, drys med perlesukker og mandler og bag i cirka 15-17 minutter ved 200 grader almindelig ovn eller 180 grader varmluft.

    Rigtig god fornøjelse med det! 

Om forfatteren


Micki elsker kage, søde sager og alt godt inden for bagværk. Selvom Micki er god til at svinge kagerullen i køkkenet, nyder han også en god, hjemmelavet bearnaise og tykke, friterede fritter! Og en god, rød bøf!

Følg mig på Instagram her.