
Opskrift på kardemommesnurrer med æble og gold chokolade
MÅÅÅÅÅMS!! SÅ VENNER!!! Så er der endnu en ny opskrift klar til jer!!
Hvad siger I til disse bløde og lækre KARDEMOMMESNURRER med æble og gold chokolade?!
Opskriften giver cirka 14-16 snurrer.

Kardemommesnurrer med æble og Gold chokolade
Ingredienser
Dej
- 50 gram Gær
- 4 deciliter Mælk
- 3 spsk. Sukker
- 1 stk. Æg
- 800 gram Hvedemel op til 1 kg
- 2 tsk. Kardemomme
- 1.25 tsk. Salt
- 0.5 deciliter Olie
- 100 gram Smør blødt
- 1 stk. Æg til penslingen
- Mandelsplitter til drys
- Perlesukker til drys
Æblefyld
- 600 gram Æbler skællet og skåret i tern
- 100 gram Sukker op til 150 gram – smag til
- 2 spsk. Vand
- tsk. Citronsaft op til 2 tsk – smag til
- 0.5 stk. Vaniljestang eller 1 tsk vaniljepasta/sukker
- 150 gram Gold chokolade knapper eller hakket groft
Sådan gør du
Dej
- Lun mælk og opløs gær i mælken. Kom sukker, olie og æg i. Tilsæt kardemomme. Rør rundt. Tilsæt det meste af melet og salt og kør på maskine. Tilsæt mere mel hvis nødvendigt. Kom smør i og lidt mere mel og kør dejen smidig og lækker i 5-7 minutter. Lad hæve lunt til dobbelt størrelse – cirka i 45 minutter.
Æblefyld
- Kog æbler til en kompot ved middel varme med vand, ca. 100 g sukker og vanilje i nogle minutter. Smag til med citronsaft og evt. mere sukker. Tilsæt lidt mere vand, hvis kompotten koger for tør – men tilsæt ikke for meget! Blend kompotten til en lind og ensartet grød. Tilsæt kardemomme, rør godt rundt og lad grøden svale. Rul derefter dejen ud til et stort rektangel på cirka 50 x 35 cm. Smør æblefyldet på den ene halvdel af dejen (på den korte led), drys med Gold chokolade og fold den anden side over. Skær strimler på cirka 2 cm. Stræk i dejen og sno den. Rul den sammen som en snegl og sæt snippen under. Lad efterhæve cirka 30 minutter. Pensl med æg, drys med perlesukker og mandler og bag i cirka 15-17 minutter ved 200 grader almindelig ovn eller 180 grader varmluft.
Rigtig god fornøjelse med det!