x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Kandiseret citron

PER ASMUSSEN | 9. april 2019

Kandiserede og dehydrerede citroner er et smukt blikfang og en smagsgiver til desserter eller en kold drink. 

Her får du opskriften på, hvordan du omdanner de sure citroner til mere søde, og dog bitre, smagsgivere. I denne version lægges citronskiverne i en sukkerlage, før de dehydreres i en tørreovn/dehydrator, hvilket gør dem sødere end normalt. I processen forsvinder væsken fra citronskiverne, samtidig med at citronerne beholder deres smukke farve og intense smag. 

God fornøjelse!


Kandiseret citron

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: citron, Dehydrering, Dessert, Tilbehør
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 8 timer
Antal: 1 Portioner
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 1 stk. Citron
  • 1 deciliter Sukker
  • 1 deciliter Vand

Sådan gør du

  • Bring vand og sukker i kog i en lille gryde.
    Skær citronen i tynde skiver og læg dem ned i sukkerlagen. 
    Lad blandingen koge i 3 minutter. 
    Tag gryden af varmen, og lad det trække i 10 minutter. 
    Tag citronskiverne op af lagen, og lad dem køle lidt af på et stykke bagepapir. 
    Herefter placeres limeskiverne på en plade i dehydratoren. 
    Tør/dehydrer citronskiverne i 8 timer.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.