Opskrift på kajkage
Hvem har ikke spist dejlige Kajkager hos ens lokale bager?
Vi kender alle til den, men der er mange ingredienser der skal gå op i en højere enhed før man selv kan stå med en færdigbagt Kaj kage. Der skal laves en tynd lagkagebund og så har den smørcreme, marengs og hindbærmarmelade.
Derfor har jeg sat mig for at lave en hurtigere og mere simpel udgave, så næsten alle kan være med til at bage den.
Min “snydeudgave” er en vanlijemuffin med hindbærskum og marcipanovertræk.
Kajkage
Ingredienser
Vaniljemuffins
- 2 stk. Æg
- 200 gram Sukker
- 2.5 deciliter Mælk
- 225 gram Hvedemel
- 2 tsk. Bagepulver
- 3 tsk. Vaniljesukker
- 0.5 tsk. Salt fint
Hindbærskum
- 3 deciliter Piskefløde
- 125 gram Hindbær
- 1.5 spsk. Flormelis cirka
Marcipan-overtræk
- 450 gram Marcipan
- 225 gram Flormelis
- 55 gram Glukosesirup
- Frugt farve Både rød og grøn
- sukkerpynt øjne
Sådan gør du
Vaniljemuffins
- Start med at komme æg og sukker i en skål. Pisk det sammen (gerne med en el-pisker) indtil det bliver luftigt og hvidt. Fortsæt med at piske mens mælken tilsættes. Sæt en si/sigte henover skålen og hæld hvedemel, bagepulver, vaniljesukker og salt i blandingen. Så undgår du at det klumper. Brug herefter en dejskraber eller grydeske til forsigtigt at røre massen sammen. Det skal gøres forsigtigt for at undgå at man "slår" luften ud af blandingen. Dejen skal nu fordeles ligeligt i 12 forme (jeg brugte papirmuffinsforme) og sæt dem fast i en bagemuffinsform. Hvis du ikke har sådan en, så placer dem forsigtigt på en bageplade. Bag dem i 15 minutter ved 180 grader varmluft i ovnen. Når de kommer ud af ovnen, skal de placeres på en bagerist (stadig i papirformen), så de kan køle af.
Hindbærskum
- Start med at komme fløden i en skål og pisk den godt. Den skal ikke blive til flødeskum (endnu). Så den skal blot blive lidt tykkere og cremet. Blend dine hindbær - enten i en blender eller ved hjælp af en stavblender. De skal blive til en pure. Hvis du ikke synes du kan få den blendet godt nok eller ikke er så vild med klumperne, så kan du sigte/si den inden du bruger den. Bland flormelis og de purérede hindbær i skålen med fløde og pisk den færdig. Husk at så snart at din flødeskum næsten kan stå selv (vendes på hovedet), så er den færdig, Skummet sætter sig helt færdig ad sig selv et par minutter bagefter. Kom hindbærskummet i en sprøjtepose med et tykt tyl.
Marcipanovertræk
- Start med at ælte marcipan sammen med flormelis og glukosesirup. Herefter skal du tage en smule fra som skal bruges til tungen. Den skal der tilsættes et par dråber rød frugtfarve i. Ælt det indtil al marcipanen har taget farven. Gentag samme process med den store mængde og den grønne frugt farve. Drys lidt flormelis ud på køkkenbordet, så det ikke klistrer sig fast. Rul det ud i en tyndt lag med en kagerulle - det skal cirka være 0,3 - 0,5 cm tykt. Brug en udstikker på cirka 6 cm som du stikker 12 stk. "frøer" ud af. Rul din lille klump rød marcipan ud og skær en lille tunge.
Samling af "Kaj"
- Lad dine muffins blive i formen. Brug sprøjteposen til at fylde et lag hindbærskum ovenpå dine vaniljemuffins. Skær en lille mund i hvert stykke grønt marcipan og kom dem forsigtigt ovenpå skummet. Sæt tungen på i åbningen og til sidst øjnene. (Øjne er sat fæst med en lille smule glasur lavet på vand og flormelis)