Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Kaffe chokolademousse

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

25. april 2018
Let og simpel opskrift på chokolademousse med kaffesmag.

Opskrift på kaffe chokolademousse

Let og simpel opskrift på chokolademousse med kaffesmag.


Antal: 4 personer

Kaffe chokolademousse

Let og simpel opskrift på chokolademousse med kaffesmag.
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Dessert, Sødt
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 4 timer

Ingredienser

  • 1 deciliter Stærk kaffe
  • 200 gram Mørk chokolade
  • 3.5 deciliter Piskefløde stuetempereret fløde

Sådan gør du

  • Lav en stærk kop kaffe, og lad den blive kold.
    Imens smeltes chokoladen over et vandbad. Når alt chokoladen er helt smeltet sættes chokoladen til afkøling på køkkenbordet.
    Pisk piskefløde til en let flødeskum, pas på den ikke bliver over pisket.
    Rør den afkølet kaffe og chokolade sammen til en ensartet masse.
    Rør 1/3 del af flødeskummen i chokolademassen, så det bliver en homogen masse.
    Vend nu forsigtig resten af flødeskummen ned i chokolademassen.
    Kaffe chokolademousse
    Fordel den lækre kaffe chokolademousse i serveringsglas og sæt den på køl i 2-4 timer inden servering.
    Tag moussen ud ca.10 minutter inden servering og pynt moussen med friske bær, spiselige blomster eller hvad man ellers er til.