
Opskrift på kærnemælks pandekager
Personligt synes jeg dette er en af verdens bedste pandekage opskrifter.
Opskriften er en jeg selv har leget lidt med. og nu fundet frem til lige den blanding der passe på os herhjemme.
Den er nem og det har ikke den store betydning, hvis der er lidt klumper i dejen.
Så måske er dette også jeres opskrift…!?
Redaktion: Se vores lækre pandekager uden sukker her.

Kærnemælks pandekager
Ingredienser
- 4 deciliter Hvedemel
- 3 spsk. Sukker gerne med top
- 1 tsk. Salt uden top
- 2 Æg
- 6 deciliter Kærnemælk
- 25 gram Smør til dejen
- 10 gram Smør til stegning
Sådan gør du
- Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål og rør det et sammen. Rør smeltet smør, kærnemælk og æg sammen i en anden skål. Hæld den våde blanding i lidt ad gangen, imens der piskes med et piskeris. Indtil dejen er lind og ensartet. Sæt dejen til side i små 20 minutter, så den lige kan sætte sig. Hvis du ikke har tid til at vente, så skal du bare igang med at stege. Varm en mellemstor pande op til mellem høj varme (på vores komfur sætter jeg temperaturen på 10 ud af 14). Kom den sidste smør på panden og lad smørret smelte. inden dejen hældes på panden. Kom cirka 1 deciliter dej på panden og fordel dejen på panden. Steg pandekagen på hver side i cirka 3 minutter. De skal vendes når den begynder med at boble lidt op i dejen. Hold dine pandekager lune på en tallerken ved siden af dit komfur under et stykke staniol. Server med is, chokolade sovs eller marmelade - eller lige det du har lyst til.