
Opskrift på kåltærte med æbler og bacon
Lækker og nem opskrift på en madtærte fyldt med masser af gode smage.
Tærten her startede egentlig som en løgtærte min mor altid har lavet. Den er god, men også tung: klassisk tærtedej på hvedemel og smør, søde bløde løg og fed, salt bacon.
Den gør sig godt som tilbehør sådan en løgtærte. Men jeg ville lave en tærte som hovedret og der havde jeg brug for mere gods. Fuldkorn, spidskål og æbler og med za’atar fordi timian og æbler er gode venner.
Man kan bruge andre slags kål, hvis det er det man har i køleskabet og prøve med andre frugter osv.
Opskrifter gode at følge, men fantastiske at lave om på!
God fornøjelse

Kåltærte med æbler og bacon
Ingredienser
Tærtebund
- 140 gram Hvedemel
- 35 gram Fuldkornshvedemel eller rugmel
- 4 gram Salt
- 100 gram Smør
- 1 spsk. Vand
Tærtefyld
- 200 gram Løg
- 200 gram Spidskål
- 100 gram Bacon
- 1 stk. Æbler
- 50 gram Smør
- 2 tsk. Karry
- 3 stk. Æg
- 2 deciliter Piskefløde
- Salt og Peber
- Timian eller za’atar
Sådan gør du
- Hæld mel i en skål, tilsæt salt og rør rundt.
- Skær smør i tern og kom det i skålen.
- Mas smør og mel sammen med fingrene til det ligner revet ost.
- Tilsæt og vand og saml dejen til en klump.
- Pak dejen ind i film og sæt den på køl til du skal bruge den.
- Halvér løgene og snit dem tyndt.
- Snit kålet tyndt.
- Skær æblet i skiver eller tern.
- Tænd ovnen på 200 grader celsius.
- Svits spidskålen et par minutter ved høj varme og sæt til side.
- Steg løgene i smør ved middel varme til de er bløde, skrab dem til den ene side på panden og steg så samtidig bacon på den anden halvdel.
- Tilsæt smør når baconen er næsten færdig, og lad det smelte.
- Tilsæt karry og rør løg og bacon sammen med karryen.
- Tag panden af blusset, vend kålen og æblerne i og bland godt.
- Rul tærtedejen tyndt ud, ca. 2-3 mm, læg den i et tærtefad og skær det overskydende dej væk (brug det evt. som pynt på tærten).
- Prik bunden med en gaffel og forbag den 5-8 min. i ovnen.
- Pisk æg, fløde, salt og peber sammen.
- Kom grøntsagsblandingen i tærten og hæld æggeblandingen over.
- Drys med timian eller za’atar og pynt med evt. overskydende dej.
- Bag i ovnen 30-35 min.