Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Kåltærte med æbler og bacon

Thomas NielsenThomas Tranegaard Nielsen
   

Thomas er medejer og chefredaktør på GastroFun. Han har arbejdet som skolelærer i over 10 år, bl.a. i madkundskab, hvor han har skrevet alle sine opskrifter selv. Thomas er vild med krydderier, og eksperimenterer lige nu en masse med det asiatiske køkken. Og så er hans nye yndlingsgrej en trykkoger. Du finder ham enten på GastroFuns kontor eller i TV-køkken. Du kan også se ham i MasterChef 2021.

15. januar 2021
Lækker og nem opskrift på en madtærte fyldt med masser af gode smage. Kombinationen af karry sammen med løg, kål og bacon passer utrolig godt sammen og kan varmt anbefales.

Opskrift på kåltærte med æbler og bacon

Lækker og nem opskrift på en madtærte fyldt med masser af gode smage.

Tærten her startede egentlig som en løgtærte min mor altid har lavet. Den er god, men også tung: klassisk tærtedej på hvedemel og smør, søde bløde løg og fed, salt bacon.

Den gør sig godt som tilbehør sådan en løgtærte. Men jeg  ville lave en tærte som hovedret og der havde jeg brug for mere gods. Fuldkorn, spidskål og æbler og med za’atar fordi timian og æbler er gode venner.

Man kan bruge andre slags kål, hvis det er det man har i køleskabet og prøve med andre frugter osv.

Opskrifter gode at følge, men fantastiske at lave om på!

God fornøjelse


Servings: 4 personer

Kåltærte med æbler og bacon

Lækker og nem opskrift på en madtærte fyldt med masser af gode smage. Kombinationen af karry sammen med løg, kål og bacon passer utrolig godt sammen og kan varmt anbefales.
Author: Thomas Tranegaard Nielsen
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredienser

Tærtebund

  • 140 gram Hvedemel
  • 35 gram Fuldkornshvedemel eller rugmel
  • 4 gram Salt
  • 100 gram Smør
  • 1 spsk. Vand

Tærtefyld

  • 200 gram Løg
  • 200 gram Spidskål
  • 100 gram Bacon
  • 1 stk. Æbler
  • 50 gram Smør
  • 2 tsk. Karry
  • 3 stk. Æg
  • 2 deciliter Piskefløde
  • Salt og Peber
  • Timian eller za’atar

Sådan gør du

  • Hæld mel i en skål, tilsæt salt og rør rundt.
  • Skær smør i tern og kom det i skålen.
  • Mas smør og mel sammen med fingrene til det ligner revet ost.
  • Tilsæt og vand og saml dejen til en klump.
  • Pak dejen ind i film og sæt den på køl til du skal bruge den.
  • Halvér løgene og snit dem tyndt.
  • Snit kålet tyndt.
  • Skær æblet i skiver eller tern.
  • Tænd ovnen på 200 grader celsius.
  • Svits spidskålen et par minutter ved høj varme og sæt til side.
  • Steg løgene i smør ved middel varme til de er bløde, skrab dem til den ene side på panden og steg så samtidig bacon på den anden halvdel.
  • Tilsæt smør når baconen er næsten færdig, og lad det smelte.
  • Tilsæt karry og rør løg og bacon sammen med karryen.
  • Tag panden af blusset, vend kålen og æblerne i og bland godt.
  • Rul tærtedejen tyndt ud, ca. 2-3 mm, læg den i et tærtefad og skær det overskydende dej væk (brug det evt. som pynt på tærten).
  • Prik bunden med en gaffel og forbag den 5-8 min. i ovnen.
  • Pisk æg, fløde, salt og peber sammen.
  • Kom grøntsagsblandingen i tærten og hæld æggeblandingen over.
  • Drys med timian eller za’atar og pynt med evt. overskydende dej.
  • Bag i ovnen 30-35 min.