
Lækker ret med en lækker krydret fars (i det her tilfælde af lammekød) pakket ind i et blancheret savoykålsblad.
Det lyder svært, men det er ret let og yderst velsmagende.
Vi har opskriften fra bogen: “Kål – 57 sunde, sprøde og lækre opskrifter”.

Kåldolmere – med lam
Ingredienser
Kåldolmere
- 0.75 deciliter Ris
- 1 fed Hvidløg Lille
- 300 gram Hakket lammekød Alternativt hakket oksekød
- 1 deciliter Tomatpure
- 2 tsk. Salt
- Peber Fra kværn
- Kål Bladene af 1 savojkål
Raita
- 2 deciliter Græsk Yoghurt
- 1 stk. Agurk
- Salt
Sådan gør du
Kåldolmere
- Kog risene i letsaltet vand.
- Herefter skal de køle af.
- Har du en rest kogte ris, bruger du naturligvis den (svarende til ca. to dl).
- Hak løg og hvidløg og bland det med det hakkede lammekød.
- Kom tomatpure ved og tilsæt risene.
- Vend det hele rundt og krydr med salt og peber.
- Tag de yderste blade af savojkålen.
- Skyl dem og blancher dem i letsaltet vand et minuts tid, så de bliver bløde at arbejde med.
- Tag dem op og kom bladene i koldt vand.
- Dryp dem af og skær evt. den nederste stok af.
- Kom en god skefuld af fyldet på midten af et kålblad og fold bladet, så det lukker fint sammen til en lille pakke.
- Bind evt. sammen med kødsnor.
- Fortsæt, indtil kødblandingen er brugt op.
- Kom forsigtigt kåldolmerne i et fad beklædt med bagepapir og lidt vand i bunden.
- Kom dem i en 200 grader varm ovn (ikke varmluft) og læg et stykke stanniol over.
- Bag dem 25 minutter, til kødet er tilberedt.
Raita:
- Skær agurken i tern og kom stykkerne i en skål med yoghurt.
- Smag til med salt.
- Server kåldolmerne med raita og evt. med ekstra ris til.
Om forfatteren
Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.
Som læser hos GastroFun får du en eksklusiv rabat på bogen "Kål - 57 sunde, sprøde og lækre opskrifter", hvorfra denne opskrift stammer:
Brug rabatkoden: gastrofun - så får du 20 % i rabat ved køb af bogen som du kan finde ved at følge dette link