
Opskrift på kåldolmere – med lam
Lækker ret med en lækker krydret fars (i det her tilfælde af lammekød) pakket ind i et blancheret savoykålsblad.
Det lyder svært, men det er ret let og yderst velsmagende.
Vi har opskriften fra bogen: “Kål – 57 sunde, sprøde og lækre opskrifter”.

Kåldolmere – med lam
Ingredienser
Kåldolmere
- 0.75 deciliter Ris
- 1 fed Hvidløg Lille
- 300 gram Hakket lammekød Alternativt hakket oksekød
- 1 deciliter Tomatpure
- 2 tsk. Salt
- Peber Fra kværn
- Kål Bladene af 1 savojkål
Raita
- 2 deciliter Græsk Yoghurt
- 1 stk. Agurk
- Salt
Sådan gør du
Kåldolmere
- Kog risene i letsaltet vand.
- Herefter skal de køle af.
- Har du en rest kogte ris, bruger du naturligvis den (svarende til ca. to dl).
- Hak løg og hvidløg og bland det med det hakkede lammekød.
- Kom tomatpure ved og tilsæt risene.
- Vend det hele rundt og krydr med salt og peber.
- Tag de yderste blade af savojkålen.
- Skyl dem og blancher dem i letsaltet vand et minuts tid, så de bliver bløde at arbejde med.
- Tag dem op og kom bladene i koldt vand.
- Dryp dem af og skær evt. den nederste stok af.
- Kom en god skefuld af fyldet på midten af et kålblad og fold bladet, så det lukker fint sammen til en lille pakke.
- Bind evt. sammen med kødsnor.
- Fortsæt, indtil kødblandingen er brugt op.
- Kom forsigtigt kåldolmerne i et fad beklædt med bagepapir og lidt vand i bunden.
- Kom dem i en 200 grader varm ovn (ikke varmluft) og læg et stykke stanniol over.
- Bag dem 25 minutter, til kødet er tilberedt.
Raita:
- Skær agurken i tern og kom stykkerne i en skål med yoghurt.
- Smag til med salt.
- Server kåldolmerne med raita og evt. med ekstra ris til.