Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Kåldolmere – med lam

MuusmannMuusmann Forlag
 

Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.

15. februar 2019
Lækker ret med en lækker krydret fars (i det her tilfælde af lammekød) pakket ind i et blancheret savoykålsblad.

Opskrift på kåldolmere – med lam

Lækker ret med en lækker krydret fars (i det her tilfælde af lammekød) pakket ind i et blancheret savoykålsblad.

Det lyder svært, men det er ret let og yderst velsmagende.

Vi har opskriften fra bogen: “Kål – 57 sunde, sprøde og lækre opskrifter”.


Antal: 4 personer

Kåldolmere – med lam

Lækker ret med en lækker krydret fars (i det her tilfælde af lammekød) pakket ind i et blancheret savoykålsblad.
Forfatter: Muusmann Forlag
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredienser

Kåldolmere

  • 0.75 deciliter Ris
  • 1 fed Hvidløg Lille
  • 300 gram Hakket lammekød Alternativt hakket oksekød
  • 1 deciliter Tomatpure
  • 2 tsk. Salt
  • Peber Fra kværn
  • Kål Bladene af 1 savojkål

Raita

  • 2 deciliter Græsk Yoghurt
  • 1 stk. Agurk
  • Salt

Sådan gør du

Kåldolmere

  • Kog risene i letsaltet vand.
  • Herefter skal de køle af.
  • Har du en rest kogte ris, bruger du naturligvis den (svarende til ca. to dl).
  • Hak løg og hvidløg og bland det med det hakkede lammekød.
  • Kom tomatpure ved og tilsæt risene.
  • Vend det hele rundt og krydr med salt og peber.
  • Tag de yderste blade af savojkålen.
  • Skyl dem og blancher dem i letsaltet vand et minuts tid, så de bliver bløde at arbejde med.
  • Tag dem op og kom bladene i koldt vand.
  • Dryp dem af og skær evt. den nederste stok af.
  • Kom en god skefuld af fyldet på midten af et kålblad og fold bladet, så det lukker fint sammen til en lille pakke.
  • Bind evt. sammen med kødsnor.
  • Fortsæt, indtil kødblandingen er brugt op.
  • Kom forsigtigt kåldolmerne i et fad beklædt med bagepapir og lidt vand i bunden.
  • Kom dem i en 200 grader varm ovn (ikke varmluft) og læg et stykke stanniol over.
  • Bag dem 25 minutter, til kødet er tilberedt.

Raita:

  • Skær agurken i tern og kom stykkerne i en skål med yoghurt.
  • Smag til med salt.
  • Server kåldolmerne med raita og evt. med ekstra ris til.