Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Jordskokkesuppe

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

10. oktober 2018

Opskrift på jordskokkesuppe

En lækker og cremet suppe med en mild smag.

De lækre toppings passer perfekt til den milde suppe, og kombinationen af det salte, søde, syrlige og sprøde går her op i en højere enhed.

Server med et godt brød som tilbehør, og du har et lækkert måltid til en kold vinteraften.


Antal: 4 Portioner

Jordskokkesuppe

Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 20 minutter

Ingredienser

  • 400 gram Jordskokker
  • 350 gram Kartofler
  • 2 stk. Løg
  • 1 clove Hvidløg
  • 1 tsk. Timian tørret
  • 2 spsk. Olivenolie
  • 1 liter Hønsefond
  • 1 can Piskefløde
  • Krydderier salt og peber
  • 2 spsk. Æbleeddike
  • 1 tsk. Honning
  • 1 dash Citronsaft
  • 2 stk. Æbler
  • 150 gram Bacon
  • 2 deciliter Olie smagsneutral
  • 1 bunch Persille

Sådan gør du

  • Suppe:

    Skræl kartofler og jordskokker og skær dem i grove tern.
    Skær også løg og hvidløg i mindre stykker.
    Opvarm en gryde med olivenolien og sauter jordskokker, kartofler, løg, timian og hvidløg i 2 minutter ved middelstærk varme.
    Tilsæt hønsefond og læg låg på gryden.
    Lad suppen koge i 15 minutter.
    Tjek med en kødnål at alt er helt mørt, inden gryden tages af varmen.
    Sigt det meste af væden fra suppen og gem den.
    Blend med en stavblender de kogte grøntsager sammen med lidt af væden, til du har en fin og glat pure. Tilsæt løbende mere væde, til konsistensen er passende. Dette er vigtigt, da suppen ellers vil have vanskeligt ved at opnå en passende konsistens. 
    Tilsæt fløde og smag til med salt og peber.
     

    Topping:

    Vask æblerne og skær dem i kvarte. Fjern kernehusene og skær æblerne i små tern.
    Bland honning, æbleeddike og citron i en skål og vend æbleternene deri.
    Skær bacon i små tern og rist dem sprøde på panden.
     

    Persilleolie:

    Opvarm olien til 80 grader og kom den skyllede og afdyppede persille ned i olien. Lad den trække i fem minutter.
    Blend olie og persille sammen til en jævn konsistens. 
    Vi bruger vores Monsiur Cuisine, en slags termomixer, til at lave krydderurteolie i.
    Har du ikke en sådan maskine, så opvarm olien i en gryde og kom persillen i, når olien har nået de 80 grader. Lad det trække i fem minutter. 
    Blend olien sammen med persillen og smag til med lidt salt og peber.
    Server suppen med æbletern, sprødstegt bacon og et par dryp af den flotte persilleolie. 
    Jordskokkesuppe