Opskrift på jordskokkechips
Det er ikke kun kartofler, der kan bruges til chips: jordskokker er også meget velegnede til formålet.
Server de lækre, sprøde jordskokkechips som et alternativ til kartoffelchips, eller drys dem over supper eller gryderetter, der skal have et salt og sprødt element.

Jordskokkechips
Grej
- Mandolinjern (mulighed 1)
- Kniv (mulighed 2)
Ingredienser
- Jordskokker
- Olie til fritering
- Salt
Sådan gør du
- Jeg brugte en y-kartoffelskræller til at skrælle mine jordskokker med. Skær dine jordskokker i tynde skiver. Jeg brugte et mandolinjern til at tyndsnitte dem til chips, men kunne også sagtens have brugt min y-skræller eller en kniv. Jordskokkeskiverne blev herefter tørret godt i et viskestykke. De blev friturestegt i en frituregryde ved 185 grader i 2-3 minutter (til de var let gyldne). Til sidst blev de lagt på fedtsugende papir og drysset med salt.