x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Jordbærsalat

FADLSFORLAG | 16. april 2019

Dejlig og lækker salat med jorbær, nødder og peberfrugt.

Vi har opskriften fra bogen: “Sund mave – low FODMAP diet“, hvor forfatterne Camilla Thrysøe og Mia Schomacker siger følgende om den:

“Med sit farverige udseende samt sødmen fra de solmodne bær er denne salat både lækker for øjet såvel som for ganen.

Kombinationen af bær sammen med sprøde fine grøntsager vil helt sikkert være et hit på middagsbordet.”


Jordbærsalat

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: fadlsforlag

Ingredienser

  • 100 gram salat Blandede salatblade
  • 400 gram Jordbær
  • 125 gram Mozarella
  • 2 stk. Rød peberfrugt
  • 1 spsk. Ahornsirup
  • 40 gram Mandler Eller valnødder
  • 1 bunch Citronmelisse Frisk
  • 0.5 deciliter Olie
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

  • Rist nødderne på en varm tør pande i et par minutter.
    Tilsæt ahornsirup og steg nødderne i siruppen i nogle minutter.
    Tag panden af varmen og fordel nødderne på et stykke bagepapir – forsøg at lægge dem adskilt, så de ikke klistrer så meget sammen.
    Skyl salatblade og fordel dem på et fad. Skær jordbær i kvarte, mozzarella i tern samt peberfrugt i strimler, og fordel det over salatbladene.
    Blend citronmelisse med olie samt lidt salt og peber.
    Fordel citrinmelissedressingen henover salat.
    Drys med de karamelliserede nødder.

Noter

TIP: I stedet for citronmelisse kan du anvende andre friske krydderurter, for eksempel friske basilikumblade, som smagsmæssigt komplementerer de sødmefyldte jordbær fremragende.

Om forfatteren




Vi har fået opskriften fra bogen: "Sund mave – low FODMAP diet"