Opskrift på jordbærsalat
Dejlig og lækker salat med jorbær, nødder og peberfrugt.
Vi har opskriften fra bogen: “Sund mave – low FODMAP diet“, hvor forfatterne Camilla Thrysøe og Mia Schomacker siger følgende om den:
“Med sit farverige udseende samt sødmen fra de solmodne bær er denne salat både lækker for øjet såvel som for ganen.
Kombinationen af bær sammen med sprøde fine grøntsager vil helt sikkert være et hit på middagsbordet.”
Jordbærsalat
Ingredienser
- 100 gram salat Blandede salatblade
- 400 gram Jordbær
- 125 gram Mozarella
- 2 stk. Rød peberfrugt
- 1 spsk. Ahornsirup
- 40 gram Mandler Eller valnødder
- 1 bundt Citronmelisse Frisk
- 0.5 deciliter Olie
- Salt
- Peber
Sådan gør du
- Rist nødderne på en varm tør pande i et par minutter.
- Tilsæt ahornsirup og steg nødderne i siruppen i nogle minutter.
- Tag panden af varmen og fordel nødderne på et stykke bagepapir – forsøg at lægge dem adskilt, så de ikke klistrer så meget sammen.
- Skyl salatblade og fordel dem på et fad. Skær jordbær i kvarte, mozzarella i tern samt peberfrugt i strimler, og fordel det over salatbladene.
- Blend citronmelisse med olie samt lidt salt og peber.
- Fordel citrinmelissedressingen henover salat.
- Drys med de karamelliserede nødder.