Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Jordbærkage

Micki-ChengMickiCheng

Micki elsker kage, søde sager og alt godt inden for bagværk. Selvom Micki er god til at svinge kagerullen i køkkenet, nyder han også en god, hjemmelavet bearnaise og tykke, friterede fritter! Og en god, rød bøf!

25. juni 2024
Nyd sommeren med denne nemme og lækre jordbærkage til 10 personer. Perfekt kombination af mazarinbund, cremet topping og friske jordbær. Klar til servering på ingen tid!
Jordbærkage

Opskrift på jordbærkage

Sommeren er her, og det betyder, at de danske jordbær er på deres højeste! Hvad er bedre end at fejre dette med en lækker og nem jordbærkage? Denne opskrift på jordbærkage med en mazarinbund og en fløjlsblød creme er perfekt til sommerens hyggelige stunder.

Den søde mazarinbund med et strejf af mørk chokolade kombineret med den friske smag af jordbær og en cremet topping skaber en uforglemmelig dessertoplevelse. Uanset om du skal imponere gæsterne eller blot forkæle familien, vil denne jordbærkage være et hit.

Husk at gemme opskriften, for den vil helt sikkert blive efterspurgt igen og igen!


Jordbærkage
Antal: 10 personer

Jordbærkage

Nyd sommeren med denne nemme og lækre jordbærkage til 10 personer. Perfekt kombination af mazarinbund, cremet topping og friske jordbær. Klar til servering på ingen tid!
Forfatter: MickiCheng
Ret: Dessert, Sødt
Køkken: Dansk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 35 minutter

Grej

Ingredienser

Mazarinbund:

  • 400 gram Marcipan
  • 320 gram Blødt smør
  • 300 gram Sukker
  • 5 stk. Æg
  • 125 gram Hvedemel
  • 1/4 tsk. Salt
  • 50 gram Mørk chokolade

Creme:

  • 4 deciliter Fløde
  • 110 gram Flormelis
  • 250 gram Mascarpone
  • 3 tsk. Vaniljesukker

Topping og pynt:

  • 600 gram Jordbær
  • Krydderurter Mynte, citronmelisse eller lignende

Sådan gør du

Mazarinbund:

  • Riv marcipan groft og pisk det sammen med blødt smør og sukker.
  • Tilsæt æggene ét ad gangen, mens du pisker.
  • Sigt hvedemel og salt i blandingen og vend det sammen til en ensartet dej.
  • Hæld dejen i en smurt springform (Ø26) med bagepapir i bunden.
  • Bag bunden ved 180 grader i almindelig ovn i ca. 35 minutter.
  • Tag kagen ud og lad den køle let af.
  • Fordel hakket mørk chokolade på den varme kage, lad det smelte og smør det ud.
  • Lad bunden køle helt af, gerne i køleskabet.

Creme og topping:

  • Pisk mascarpone, fløde, flormelis og vaniljesukker sammen til en tyk og sprøjtefast creme.
  • Kom cremen i en sprøjtepose og fordel den på den afkølede kagebund.
  • Pynt med friske jordbær og evt. mynte eller citronmelisse.