x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Jordbærkage

Katrine Louise Fisker | 27. september 2018
Lækker kage med jordbærfromage og gele på toppen

En frisk og lækker jordbærkage med bund af knuste makroner og fyld af jordbærmousse og en topping af jordbærgele.

Kagen er nem at lave og kan forberedes et par dage i forvejen. Dette gør den særligt velegnet til gæstebrug, da den blot skal pyntes med friske bær og lidt mynteblade inden servering.

Nemt og praktisk – og ikke mindst virkelig velsmagende:)

Jordbærkage

Lækker kage med jordbærfromage og gele på toppen
No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Bagning, Dessert, Familiemad, Gæstemad, Kage
Forb. tid: 3 timer 20 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Antal: 1 kage
Forfatter: Katrine Louise Fisker

Ingredienser

  • 50 gram Smør
  • 150 gram Makroner
  • 50 gram Mandler eller hasselnøddekerner
  • 350 gram Jordbær evt. fra frost
  • 1.5 deciliter Vand
  • 0.5 stk. Citron saft og revet skal
  • 75 gram Flormelis
  • 2 tsk. Vaniljesukker eller 1 tsk. vaniljepulver
  • 4 stk. Husblas i ark
  • 5 deciliter Yoghurt med jordbær
  • Jordbærsaft fra jordbærrene
  • 25 gram Flormelis
  • 3 stk. Husblas i ark
  • Jordbær til pynt
  • Mynte frisk, til pynt

Sådan gør du

  • Makronbund:

    Smelt smørret.
    Knus makronerne og hak mandler eller hasselnøddekerner fint.
    Bland smeltet smør med knuste makroner og hakkede mandler/nødder.
    Placer ringen fra en springform direkte på det fad, hvorpå du vil servere kagen.
    Læg makronmassen i ringen på fadet, så den danner en bund. 
    Sæt fadet i køleskabet, mens du forbereder jordbærfyldet.
     

    Jordbærfyld:

    Udblød husblasbladene i koldt vand.
    Kom jordbær, vand og citronsaft i en gryde.
    Kog blandingen op og lad den koge i et par minutter, til jordbærrene er bløde.
    Si saften fra bærrene og sæt den til side.
    Purer bærrene med en stavblender og tilsæt flormelis og vaniljesukker.
    Tag husblassen op af vandet, knug dem fri for væske og tilsæt dem til den varme jordbærpure.
    Kom jordbærpureen i en skål og lad den køle af, til den er næsten kold.
    Tilsæt jordbæryoghurt og revet citronskal til den afkølede jordbærpure. Bland godt.
    Hæld jordbærfyldet over makronbunden og sæt kagen tilbage i køleskabet i cirka 2 timer.
     

    Jordbærgele: 

    Udblød husblasbladene i koldt vand.
    Kom flormelis og saften fra jordbærrene i en gryde og varm blandingen op til kogepunktet.
    Tag den udblødte husblas op af vandet og knug den fri for væde.
    Kom husblassen i den varme jordbærsaft og lad den smelte.
    Lad saften køle ned til stuetemperatur.
    Tag kagen ud af køleskabet og hæld forsigtigt den afkølede jordbærsaft henover den.
    Sæt kagen tilbage i køleskabet.
    Lad den stå i minimum 30 minutter eller længere - jordbærgeleen skal være helt stivnet!
    Pynt kagen med friske jordbær og mynteblade inden servering.

Om forfatteren