Opskrift på jordbærkage
Sommeren er her, og det betyder, at de danske jordbær er på deres højeste! Hvad er bedre end at fejre dette med en lækker og nem jordbærkage? Denne opskrift på jordbærkage med en mazarinbund og en fløjlsblød creme er perfekt til sommerens hyggelige stunder.
Den søde mazarinbund med et strejf af mørk chokolade kombineret med den friske smag af jordbær og en cremet topping skaber en uforglemmelig dessertoplevelse. Uanset om du skal imponere gæsterne eller blot forkæle familien, vil denne jordbærkage være et hit.
Husk at gemme opskriften, for den vil helt sikkert blive efterspurgt igen og igen!
Jordbærkage
Grej
- Springform Ø26 cm
Ingredienser
Mazarinbund:
- 400 gram Marcipan
- 320 gram Blødt smør
- 300 gram Sukker
- 5 stk. Æg
- 125 gram Hvedemel
- 1/4 tsk. Salt
- 50 gram Mørk chokolade
Creme:
- 4 deciliter Fløde
- 110 gram Flormelis
- 250 gram Mascarpone
- 3 tsk. Vaniljesukker
Topping og pynt:
- 600 gram Jordbær
- Krydderurter Mynte, citronmelisse eller lignende
Sådan gør du
Mazarinbund:
- Riv marcipan groft og pisk det sammen med blødt smør og sukker.
- Tilsæt æggene ét ad gangen, mens du pisker.
- Sigt hvedemel og salt i blandingen og vend det sammen til en ensartet dej.
- Hæld dejen i en smurt springform (Ø26) med bagepapir i bunden.
- Bag bunden ved 180 grader i almindelig ovn i ca. 35 minutter.
- Tag kagen ud og lad den køle let af.
- Fordel hakket mørk chokolade på den varme kage, lad det smelte og smør det ud.
- Lad bunden køle helt af, gerne i køleskabet.
Creme og topping:
- Pisk mascarpone, fløde, flormelis og vaniljesukker sammen til en tyk og sprøjtefast creme.
- Kom cremen i en sprøjtepose og fordel den på den afkølede kagebund.
- Pynt med friske jordbær og evt. mynte eller citronmelisse.