Opskrift på jordbær tærte
SE NU LIGE HER!!
Sommeren er her (næsten), og jeg har lavet den lækreste jordbærtærte.
Den synes jeg skisme er blevet mega flot!!
Måske bedre end bagerens – hvad synes I?
Jeg deler selvfølgelig opskriften med jer!!
Opskriften er lavet i en tærteform på cirka 24 cm.
Jordbær tærte
Ingredienser
Mørdej:
- 125 gram Smør
- 175 gram Mel
- 50 gram Flormelis
- 1 knivspids Salt
- 1 stk. Æg lille
Mazarinmasse
- 100 gram Marcipan
- 100 gram Sukker
- 100 gram Smør blødt
- 2 stk. Æg
- 50 gram Mel
- 1 knivspids Salt
- 50 gram Mørk chokolade pynt
Vaniljecreme:
- 0.5 stk. Vaniljestang
- 4 stk. Æggeblommer
- 20 gram Maizena
- 2.5 deciliter Sødmælk
- 80 gram Sukker
- 2.5 deciliter Fløde
Pynt
- 500 gram Jordbær 4-600 gram
- Pistaciekerner
- Ribsgele kan udelades
Sådan gør du
Mørdej
- Bland mel, flormelis og salt og smuldr smørret i melblandingen.
- Saml dejen hurtigt med æg - dejen må ikke æltes længe.
- Stil dejen på køl i mindst 45 min, inden dejen rulles ud og kommes i en tærteform cirka Ø22-24.
Mazarinmasse:
- Riv marcipanen og bland det med sukker og smør.
- Rør æg i et ad gangen og vend til sidst mel og salt i massen.
- Massen fordeles ovenpå mørdejen i tærteformen og bages ved cirka 195 grader almindelig ovn nederst i cirka 20-23 minutter til den er let gylden.
- Tages ud og afkøles, hvorfor der smøres er tyndt lag smeltet chokolade på.
Vaniljecreme:
- Varm mælken op i en gryde. Skrab korn ud af vaniljestangen og bland det med sukker, maizena og æggeblomme.
- Piskes lyst og luftigt.
- Hæld den varme mælk over i æggesnapsen og pisk godt rundt.
- Kom massen i gryden og kog op under omrøring i et par minutter.
- Pas på cremen ikke brænder på.
- Kom cremen på køl og lad den blive helt kold.
- Pisk cremen op og pisk fløden let stiv.
- Vend fløde og creme sammen og kom på den afkølede kage.
Pynt:
- Pynt kagen med jordbær og pensl evt. med smeltet ribsgelé.
- Drys hakket pistacie over.
- God fornøjelse.