Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Italienske aubergineruller

Fadls forlagfadlsforlag
 
11. marts 2019

Opskrift på italienske aubergineruller

Lækker italiensk inspireret ret, der enten kan bruges som tilbehør til en kødret eller stå for sig selv som en dejlig vegetarret.

Vi har denne opskrift fra bogen: “Grøntsagsglæde“, hvor forfatteren Emma Martiny siger følgende om den:

“Disse aubergineruller er inspireret af den sicilianske ret involtini. Retten minder lidt om cannelloni, men er lavet med stegt aubergine i stedet for pasta. Jeg har givet klassikeren et Emma-twist ved at tilsætte quinoafyld med svampe, der gør rullerne mere mættende og (hvis du spørger mig) smagfulde”. 


Antal: 4 Portioner

Italienske aubergineruller

Forfatter: fadlsforlag
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 20 minutter

Ingredienser

  • 2 stk. Auberginer Store
  • 2 spsk. Olivenolie
  • Salt

Quinoafyld

  • 1 stk. Løg
  • 2 fed Hvidløg
  • 1 spsk. Olivenolie
  • 200 gram Champignon Brune
  • Salt
  • Peber Fra kværn
  • 150 gram Quinoa Hvid
  • 4 deciliter Bouillon Hønse

Sauce

  • 2 can Tomater Hakkede
  • Basilikumblade 1 håndfuld
  • Salt
  • Peber Fra kværn

Ricottacreme

  • 250 gram Ricotta
  • 2 spsk. Olivenolie
  • 50 gram Parmesan
  • Basilikumblade 1 håndfuld
  • Salt
  • 50 gram Parmesan Til toppen

Sådan gør du

Aubergine

  • Tænd ovnen på 175 grader.
    Skær aubergine i ½ cm tykke skiver på langs, og fordel dem på en beklædt bageplade.
    Pensl skiverne med olivenolie, og drys let med salt.
    Bag skiverne i ovnen i 15 minutter, til de er gyldne og møre.
     

Quinoafyld

  • Hak løg, pres hvidløg, og svits dem i en gryde i olivenolie.
    Rens og hak champignoner groft, tilsæt dem til gryden.
    Kværn salt og peber over, og lad det stege, indtil champignonerne får farve og bliver gyldne.
    Skyl quinoaen i en sigte, og tilsæt den til gryden sammen med bouillon.
    Bring gryden i kog, sæt låg på, og lad det simre i 20 minutter, indtil quinoaen er kogt, og væsken fordampet. 
     

Sauce

  • Hæld de hakkede tomater ud i et ildfast fad.
    Tilsæt pressede hvidløg, finthakket basilikum, salt og peber, og rør rundt. 
     

Ricottacreme

  • Rør ricotta sammen med olivenolie, fintrevet parmesan, finthakkede basilikumsblade, og smag til med salt.
     

Samling af retten

  • Smør ricottablandingen på hver aubergineskive, og placér dernæst 1 god spsk. quinoafyld i den tykke ende af hver skive.
    Rul aubergineskiverne sammen om fyldet, og placér dem oven på tomatsaucen i fadet med den frie ende af aubergineskiven nedad.
    Drys med revet parmesan, og sæt fadet i midten af ovnen i 20 minutter, indtil overfladen er gylden, og osten er sprød.
    Servér … til italiensk mad.

Noter

Kan både serveres som alternativ til kød sammen med en fyldig salat eller som tilbehør – eksempelvis til en italiensk flæskesteg eller saltimbocca.