x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Italienske aubergineruller

FADLSFORLAG | 11. marts 2019

Lækker italiensk inspireret ret, der enten kan bruges som tilbehør til en kødret eller stå for sig selv som en dejlig vegetarret.

Vi har denne opskrift fra bogen: “Grøntsagsglæde“, hvor forfatteren Emma Martiny siger følgende om den:

“Disse aubergineruller er inspireret af den sicilianske ret involtini. Retten minder lidt om cannelloni, men er lavet med stegt aubergine i stedet for pasta. Jeg har givet klassikeren et Emma-twist ved at tilsætte quinoafyld med svampe, der gør rullerne mere mættende og (hvis du spørger mig) smagfulde”. 


Italienske aubergineruller

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Aftensmad, Italien, Kødfri, Vegetar
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: fadlsforlag

Ingredienser

  • 2 stk. Auberginer Store
  • 2 spsk. Olivenolie
  • Salt

Quinoafyld

  • 1 stk. Løg
  • 2 clove Hvidløg
  • 1 spsk. Olivenolie
  • 200 gram Champignon Brune
  • Salt
  • Peber Fra kværn
  • 150 gram Quinoa Hvid
  • 4 deciliter Bouillon Hønse

Sauce

  • 2 can Tomater Hakkede
  • Basilikumblade 1 håndfuld
  • Salt
  • Peber Fra kværn

Ricottacreme

  • 250 gram Ricotta
  • 2 spsk. Olivenolie
  • 50 gram Parmesan
  • Basilikumblade 1 håndfuld
  • Salt
  • 50 gram Parmesan Til toppen

Sådan gør du

Aubergine

  • Tænd ovnen på 175 grader.
    Skær aubergine i ½ cm tykke skiver på langs, og fordel dem på en beklædt bageplade.
    Pensl skiverne med olivenolie, og drys let med salt.
    Bag skiverne i ovnen i 15 minutter, til de er gyldne og møre.
     

Quinoafyld

  • Hak løg, pres hvidløg, og svits dem i en gryde i olivenolie.
    Rens og hak champignoner groft, tilsæt dem til gryden.
    Kværn salt og peber over, og lad det stege, indtil champignonerne får farve og bliver gyldne.
    Skyl quinoaen i en sigte, og tilsæt den til gryden sammen med bouillon.
    Bring gryden i kog, sæt låg på, og lad det simre i 20 minutter, indtil quinoaen er kogt, og væsken fordampet. 
     

Sauce

  • Hæld de hakkede tomater ud i et ildfast fad.
    Tilsæt pressede hvidløg, finthakket basilikum, salt og peber, og rør rundt. 
     

Ricottacreme

  • Rør ricotta sammen med olivenolie, fintrevet parmesan, finthakkede basilikumsblade, og smag til med salt.
     

Samling af retten

  • Smør ricottablandingen på hver aubergineskive, og placér dernæst 1 god spsk. quinoafyld i den tykke ende af hver skive.
    Rul aubergineskiverne sammen om fyldet, og placér dem oven på tomatsaucen i fadet med den frie ende af aubergineskiven nedad.
    Drys med revet parmesan, og sæt fadet i midten af ovnen i 20 minutter, indtil overfladen er gylden, og osten er sprød.
    Servér … til italiensk mad.

Noter

Kan både serveres som alternativ til kød sammen med en fyldig salat eller som tilbehør – eksempelvis til en italiensk flæskesteg eller saltimbocca.

Om forfatteren




Vi har opskriften fra bogen: "Grøntsagsglæde", skrevet af Emma Martiny.