
Opskrift på italiensk marengs
Italiensk marengs kræver lidt arbejde og køkkenfærdigheder at lave.
Til gengæld får du med denne opskrift et utroligt stabilt skum, der holder faconen og kan bruges til at sprøjte på f.eks. kager og tærter.

Italiensk marengs
Ingredienser
- 500 gram Sukker hvidt sukker, ikke rørsukker
- 1 deciliter Vand
- 250 gram Pasteuserede æggehvider
Sådan gør du
- Hæld vand og 400 gram sukker i en gryde.
- Opvarm blandingen, til den når en temperatur på 121 grader - her er det nødvendigt at bruge et sukkertermometer. I de første par minutter, hvor sukkeret opvarmes, er det ikke så vigtigt at røre i gryden hele tiden - blot en gang imellem.
- Pisk imens æggehviderne med de resterende 100 gram sukker med en elpisker. Pisk, til massen er let stiv.
- Når temperaturen på sukkeret er nået op på 121 grader, tages gryden af varmen. Hæld langsomt sukkervandet (i en tynd stråle) i de stiftpiskede æggehvider, mens elpiskeren stadig rører rundt.
- Pisk til blandingen er så stiv, at du kan lave "toppe" af marengsen, der bliver stående. Det kan man, når marengsblandingen er pisket helt kold - det tager cirka 10 minutter.
- Denne type marengs bruges typisk som pynt på kager og tærter. En klassiker er fransk citrontærte, hvor marengsmassen sprøjtes på kagen i et flot mønster og overfladen derefter brændes med en gasbrænder.