Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Italiensk marengs

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

24. august 2018
Italiensk marengs kræver lidt arbejde og køkkenfærdigheder at lave. Til gengæld får du med denne opskrift et utroligt stabilt skum, der holder faconen og kan bruges til at sprøjte på f.eks. kager og tærter.   

Opskrift på italiensk marengs

Italiensk marengs kræver lidt arbejde og køkkenfærdigheder at lave.

Til gengæld får du med denne opskrift et utroligt stabilt skum, der holder faconen og kan bruges til at sprøjte på f.eks. kager og tærter.


Antal: 1 Portion

Italiensk marengs

Italiensk marengs kræver lidt arbejde og køkkenfærdigheder at lave. Til gengæld får du med denne opskrift et utroligt stabilt skum, der holder faconen og kan bruges til at sprøjte på f.eks. kager og tærter.   
Forfatter: Per Asmussen
Ret: Sødt
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 15 minutter

Ingredienser

  • 500 gram Sukker hvidt sukker, ikke rørsukker
  • 1 deciliter Vand
  • 250 gram Pasteuserede æggehvider

Sådan gør du

  • Hæld vand og 400 gram sukker i en gryde.
  • Opvarm blandingen, til den når en temperatur på 121 grader - her er det nødvendigt at bruge et sukkertermometer. I de første par minutter, hvor sukkeret opvarmes, er det ikke så vigtigt at røre i gryden hele tiden - blot en gang imellem.
  • Pisk imens æggehviderne med de resterende 100 gram sukker med en elpisker. Pisk, til massen er let stiv.
  • Når temperaturen på sukkeret er nået op på 121 grader, tages gryden af varmen. Hæld langsomt sukkervandet (i en tynd stråle) i de stiftpiskede æggehvider, mens elpiskeren stadig rører rundt.
  • Pisk til blandingen er så stiv, at du kan lave "toppe" af marengsen, der bliver stående. Det kan man, når marengsblandingen er pisket helt kold - det tager cirka 10 minutter. 
  • Denne type marengs bruges typisk som pynt på kager og tærter. En klassiker er fransk citrontærte, hvor marengsmassen sprøjtes på kagen i et flot mønster og overfladen derefter brændes med en gasbrænder. 

Noter

Du kan tilsætte forskellige former for smag til marengsmassen. Prøv f.eks. med fintrevet skal fra en citron eller appelsin.